Artikkeli: Uutiset 2013–2018

16.11.2015 klo 19:49

Tampereella jatkuu tasavertainen päivähoito äänin 33 – 34

Voitonmerkkiä näyttävät valtuutetut Varpu Jutila, Ulla-Leena Alppi, Kalle Hyötynen, Mikko Aaltonen ja Sirkkaliisa Virtanen.
Voitonmerkkiä näyttävät valtuutetut Varpu Jutila, Ulla-Leena Alppi, Kalle Hyötynen, Mikko Aaltonen ja Sirkkaliisa Virtanen.

 

Toimittaja CAI MELAKOSKI Kuva: TIINA HEIKKILÄ
Liki koko päivän Tampereen kaupunginvaltuustoa puhuttanut kysymys lasten tasa-arvoisesta oikeudesta päivähoitoon ratkesi mahdollisimman tiukan äänestyksen jälkeen: Mikko Aaltosen vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuorossa tekemä esitys, että kaupunginhallituksen ehdotus päivähoito-oikeuden rajaamisesta SSS-hallituksen linjan mukaisesti hylätään voitti äänin 33 – 34. Yksikään valtuutettu ei äänestänyt tyhjää.

Tämä Aaltosen esitys siis hyväksyttiin:

‒ Esitän, että talousarviokirjan sivulta 55, Varhaiskasvatus ja esiopetus, poistetaan viittaukset subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamiseen ja sen sijaan todetaan, että Tampereen kaupunki ei ota käyttöön uudistuvan varhaiskasvatuslain mahdollistamia rajoituksia lasten subjektiiviseen varhaiskasvatus- ja päivähoito-oikeuteen. Lasten yhdenvertainen oikeus varhaiskasvatukseen turvataan riippumatta vanhempien työmarkkina-asemasta. Päätöksen aiheuttamat lisäkustannukset 1,6 miljoonaa euroa katetaan kasvattamalla vuoden 2016 talousarvion alijäämää.

Vasen Kaista palaa aamulla muihin valtuuston päätöksiin ja äänestyksiin.

Asiasta aikaisemmin tänään Vasemmassa Kaistassa:
Päivähoito: voimasuhteet tasan Tampereen valtuustossa (sisältää Ulla-Leena Alpin puheen päivähoidosta)
Tampereen valtuusto äänestää päivähoidosta iltapäivällä (sisältää Mikko Aaltosen ryhmäpuheenvuoron budjetista)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *