Artikkeli: Toimittajalta 2013–2018

25.11.2015 klo 07:08

Valtuutetun möläytykset vahingoittavat Ylöjärven mainetta

RAUNO KESSELI
Ylöjärven kirkkovaltuusto on esittämässä kirkkovaltuuston jäsenen Matti Ylitalon erottamista valtuustosta. Minusta kirkkovaltuuston yksimielinen esitys on aiheellinen. Matti Ylitalon käytös ja kirjoitukset ovat jo pitkään olleet sitä tasoa, etteivät ne kuulu vastuullisen luottamushenkilön kielenkäyttöön.

Vai mitä mieltä olette tästä Ylitalon päästöstä? ”Oikeastaan näitä terroristeja, raiskaajia, tappajia pahempia olette te, jotka suvaitsette ne yhteiskuntaamme! Ajaisin sekä suvakkien että matujen päälle. Mutta kummastakin saa saman kuin ihmisestä. Raiskaajaterroristeille ja suvakeille olis paras luoti kalloon, tai hukuttaminen.”

Olen sitä mieltä, että Ylöjärven kaupunginvaltuuston tulee myös käsitellä Ylitalon käytöstä ja arvioida, voiko hän toimia myöskään kaupunginvaltuutettuna. Valtuutetun erottamiselle tulee olla rikosperuste. Poliisin siis pitäisi tutkia, onko Ylitalo kirjoittelullaan syyllistynyt rikokseen.

Kaupunginvaltuutetulla on eettinen ja korostettu moraalinen vastuu hoitaa luottamustehtäväänsä. Hänen tehtävänään on edistää kunnan ja sen asukkaiden parasta sekä toimia tehtävässään arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla. Voi hyvällä syyllä kysyä, onko valtuutettu Matti Ylitalo toiminut näin.

On kokonaan eri asia esittää kriittisiä mielipiteitä muun muassa maahanmuutosta kuin käyttää täysin asiatonta kieltä kirjoittelussa ja kommenteissa toimiessaan luottamushenkilönä.  Minusta Ylöjärven mainetta ja sen asukkaiden asioiden hoitoa eivät vähääkään paranna nämä Ylitalon esiintulot.

 

Kirjoittaja on Ylöjärven kaupunginvaltuutettu, vasemmistoliitto

|||

Etusivun kuvassa Ylöjärven kaupungintalo (Kuva: Rauno Kesseli)

Kommentteja: 3

  1. Ihmisellä on vapaan sanan ilmaisu-oikeus. Kyllä kantansa pitää,saada kertoa demokratian aikana, muuten arvot ja oikeudet kanta-suomalaisilla kohtaa. Ihmisen kuuluu saada kertoa sananvapuden kannalta asiansa. Siinä ei ole silloin mitään väärää jos uskaltaa tuoda mielipiteensä julki. Enemmän arvostettavaa on olla suoraselkäinen ja suorapuheinen näissä ajatuksiensa julki tuomisissa. Voi Ylöjärven tonttien hinnat ja arvokiinteistöjen arvo laskea huomattavasti jos alueesta tehdään vaikeasti kaaoksenomaisesti hallittavaa ja asumisviihtyisyydeltään vastenmielistä seutua.

  2. Asiallinen ja perusteltu kritiikki. Kirjoituksessa siteerattu esimerkki kertoo kaiken oleellisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *