Artikkeli: Uutiset 2013–2018

24.11.2015 klo 15:44

Uutiskone – apu tyhjän paperin syndroomaan

UutiskoneRuutukaappaus_900x538

 

Teksti: CAI MELAKOSKI
Kaksivuotias Vasen Kaista on julkaissut jo 575 juttua – yli viisi juttua viikossa, tavoite oli kaksi. Julkaisutahdin ovat tehneet mahdolliseksi ne 150 eri henkilöä jotka ovat osallistuneet Vasen Kaistan tekemiseen tekstein ja kuvin. Vasen Kaista tehdään täysin vapaaehtoisin voimin ilman juttu- tai kuvapalkkioita.

Moni ay-aktiivi ja kunnallisiin- ja muihin luottamustehtäviin valittu vasemmistovaikuttaja kertoo, että raportoisi mielellään uutisia Vasen Kaistalle, jos vain ehtisi ja osaisi. Mutta kun illalla on aloittamassa kirjoittamista, törmää hyvä aikomus usein ylittämättömältä tuntuvaan vastukseen, tyhjän paperin syndroomaan:

Miten aloittaa juttu? Miten otsikoida? Entä väliotsikot? Miten se hankala sana kirjoitettiinkaan oikein?

Uutiskone auttaa luottamushenkilöitä raportoinnissa.

Vasen Kaistalla on nyt uutiskoneeksi kutsuttu verkkolomake antamassa apua aikapulaan ja tyhjän paperin ongelmaan. Raportoija vastaa lomakkeen muutamaan kysymykseen. Vasen Kaistan toimittaja tekee jutun vastausten pohjalta, ja ottaa yhteyttä raportoijaan kun juttuluonnos on valmis.

Vasen Kaista on myös järjestänyt ja järjestää vastakin koulutustilaisuuksia toimittajilleen ja avustajilleen. Vasen Kaistan toimittaja- ja kuvaajarinkiin kuuluu lähes 40 henkilöä.

Linkki uutiskoneeseen löytyy Vasen Kaistan Yhteystiedot -painikkeen takaa.

Vasen Kaistan uutiskone

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *