Artikkeli: Uutiset 2013–2018

4.12.2015 klo 13:49

Tampereen yliopistoväki valtasi linnan

LinnanjuhlatOvi_900x505_Tuulia_Lerkkanen
Yliopiston Linna-rakennuksen Kalevantiellä vallannut yliopistoväki toivottaa kaikki tamperelaiset tervetulleiksi osallistumaan päivän ja yön tilaisuuksiin

 

Toimittaja: CAI MELAKOSKI, kuvat: TUULIA LERKKANEN
Tampereen yliopiston Linna-rakennus on vallattu tänään keskipäivällä. Valtaajat vastustavat koulutuksen ja tutkimuksen alasajoa ja puolustavat yliopiston autonomiaa. Valtaukseen osallistuu yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Valtauksen aikana Linna-rakennuksessa järjestetään lukuisia yleisötilaisuuksia ja läpi yön kestävä elokuvanäytös. Iltakahdeksalta järjesteään All Male Panel Saara Särmän johdolla.

Tässä Linnan juhlassa kudotaan myös pipoja ja sukkia pakolaisille, esillä on myös ”Tuo kirja – vie kirja” -pöytä.

Kaikki tilaisuudet ovat avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

Linnan valtaus on jatkoa Helsingin yliopiston elokuisessa valtauksessa käynnistyneen Koulutuslakko-liikkeen toiminnalle. Aikaisemmin tällä viikolla Tampereen yliopistolla järjestettiin mielenosoitus koulutusleikkauksia vastaan.

Järjestäjät perustelevat toimintaansa:

‒ Talouskurin ja säästämisen varjolla esitetyt historiallisen suuret koulutusleikkaukset murentavat rajusti yliopistojen yhteiskunnallista asemaa ja roolia sivistyksen tukipilarina. Koulutusjärjestelmää koskevia mittavia yt-neuvotteluita on mahdotonta toteuttaa romuttamatta tutkimuksen ja opetuksen tasoa.

‒ Leikkausten pakottamana korkeakoulut joutuvat ajamaan alas kokonaisia tieteen- ja koulutuksen aloja. Valtaajat kyseenalaistavat kaupallisen yhteistyön lisäämisen valtion antamaa rahoitusta korvaavana varainkeruun muotona. Toteutuessaan hallituksen toimet heikentävät kauaskantoisesti Suomen tieteen ja koulutuksen yleistä tasoa.

‒ Suomen kaltainen pieni, korkean jalostusasteen yhteiskunta ei voi pärjätä ilman korkeakoulutusta, korostavat tapahtuman järjestäjät, ja kutsuvat tamperelaisia mukaan.

Asiasta aiemmin Vasen Kaistassa:

Yliopistolaiset vastustavat koulutusleikkauksia Tampereella (2.12.2015)

Lue asiasta muualla verkossa:

Linnan valtauksen tapahtumasivu (Facebook. Täältä löytyy ohjelma)

Helsingin yliopistovaltauksesta alkaneen Koulutuslakko-liikkeen Facebook-sivu

Koulutuslakko Tampere (Facebookissa)

Koulutuslakko Tampere (Twitterissä)

 

Valtaus käynnistyi yleiskokouksella tänään keskipäivällä.
Valtaus käynnistyi yleiskokouksella tänään keskipäivällä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *