Artikkeli: Uutiset 2013–2018

15.1.2016 klo 12:01

Vielä ehtii ehdokkaaksi Metallin vaaleihin

Virva-Mari Rask on ehdolla Metallin liittokokousedustajaksi. Hän kehottaa kaikkia työehtoihin vaikuttamisesta kiinnostuneita asettumaan ehdokkaaksi.
Virva-Mari Rask on ehdolla Metallin liittokokousedustajaksi. Hän kehottaa kaikkia työehtoihin vaikuttamisesta kiinnostuneita asettumaan ehdokkaaksi.

 

Metallin vaikuttajatTeksti ja kuva: MINNA MINKKINEN     
Nyt on viimeiset hetket asettua ehdolle Metalliliiton liittokokousvaaleihin. Ehdokasasettelu päättyy tammikuun lopussa. Tilaa kaikille halukkaille on, sillä vaaliliitto voi asettaa 703 ehdokasta. Vaaleissa valitaan 422 liittokokousedustajaa Tampereella toukokuussa järjestettävään liittokokoukseen.

Ehdokasasettelun loppukiri on menossa niin Pirkanmaalla kuin koko Suomessakin. Metallin Vaikuttajien tavoitteena on asettaa mahdollisimman laaja ja monipuolinen lista. Pirkanmaalla ehdokkaiksi on jo ilmoittautunut sekä vanhoja konkareita  että tuoreita kasvoja.

Liiittokokousedustajana aiemmin toiminut Virva-Mari Rask kannustaa jäseniä lähtemään ehdolle liittokokousvaaleihin. Hän kuvaa ensimmäistä liittokokousta jännittäväksi.
– En ole koskaan aikaisemmin ollut niin suuressa kokouksessa ja silti uskalsin mennä puhujapönttöön, kertoo Rask kokemuksistaan liittokokouksessa.  

Kokousedustajat päättävät työehtotavoitteista

Virva-Mari Rask muistuttaa, ettei  ole sama ketkä jäsenistöä kokouksessa edustavat ja päätöksiä tekevät. Kokoushan päättää alan työ- ja palkkavaateista.

Kunnallisvaaleissa ja eduskuntavaaleissa ehdolla ollut Rask pitää vaalityötä liittokokousvaaleissa täysin erilaisena kuin muissa vaaleissa. Liittokokousvaaleissa äänestäjäkunta on rajatumpi kuin muissa vaaleissa. Tärkein vaalityö tehdäänkin työpaikoilla ja jäsentapahtumissa.

Metallin Vaikuttajat on Metalliliiton vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliitto, joka toimii jäsenten edunvalvonnan parantamiseksi ja tasavertaisen yhteiskunnan edistämiseksi. Metalliliiton jäsen, jos halua ehdolle, ole yhteydessä alueesi vaalivastaavaan, yhteystiedot löydät Metallin vaikuttajat -sivulta.

 

Metallin vaalit ja liittokokous 2016 

Metallityöväen Liiton liittokokous järjestetään sääntöjen mukaan joka neljäs vuosi. Seuraava, 22. liittokokous järjestetään 22.–25.5.2016 Tampereella

Liittokokoukseen valitaan 422 kokousedustajaa suhteellisella vaalilla. Ennakkoon voi äänestää sähköisesti 18.–28.3. ja postitse 18.3–1.4.2016. Varsinainen vaali järjestetään 10.–12.4.2016.

Ehdokkaan asettaa valitsijayhdistys. Yhdistykset muodostavat vaaliliittoja. Ehdokas voi olla vain yhden vaaliliiton listoilla. Metallin Vaikuttajat on Metalliliiton vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliitto.

Vaalit ovat samalla Metallityöväen työttömyyskassan edustajiston vaalit, joissa valitaan edustajat kassan edustajiston kokoukseen.

Liittokokous päättää liiton toiminnan suurista linjoista seuraavaksi nelivuotiskaudeksi sekä valitsee liiton puheenjohtajan ja liittosihteerin sekä muut liittohallituksen jäsenet. Lisäksi liittokokous valitsee jäsenet liittovaltuustoon.

 

Vasen Kaista seuraa vaalityötä ja esittelee Metallin Vaikuttajien ehdokkaita ja vaaliteemoja kevään aikana.

 

Lue lisää aiheesta muualla verkossa

Metalliliiton liittokokousvaalisivut ue lisää liittokokouksesta klikkaamalla tästä Metalliliiton liittokokoussivuille
Metallin Vaikuttajat
Metallin Vaikuttajien yhteystiedot

 

 

 

L

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *