Artikkeli: Uutiset 2013–2018

17.1.2016 klo 20:01

Sinikka Torkkola ehdolle vasemmistoliiton puoluesihteeriksi

Pirkanmaan vasemmisto asetti Kauko Niemen ja Sinikka Torkkolan ehdolle tärkeisiin luottamustehtäviin.
Pirkanmaan vasemmisto asetti Kauko Niemen ja Sinikka Torkkolan ehdolle tärkeisiin luottamustehtäviin.

 

Toimittaja: CAI MELAKOSKI kuva: ANTTI YRJÖNEN
Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirihallitus asetti Sinikka Torkkolan ehdokkaaksi puolueen puoluesihteeriksi ja Pohjanmaan piirihallitus päätti tukea esitystä. Piirihallitukset kokoontuivat viikonvaihteessa Juupajoella. Molemmat piirihallitukset ehdottavat myös Kauko Niemen valitsemista vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi.

Vasemmistoliiton puoluekokous pidetään kesäkuussa Oulussa. Sekä nykyinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki että puoluesihteeri Marko Varajärvi ovat ilmoittaneet, että eivät aio jatkaa tehtävissään seuraavalla kaudella.

Pirkanmaan vasemmiston puheenjohtaja Sinikka Torkkola työskentelee tutkijana ja pääluottamushenkilönä Tampereen yliopistossa. Tampereella asuva, 55-vuotias Torkkola on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori ja sairaanhoitaja. Hän on vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen, Tampereen kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen.

Pohjanmaan vasemmiston Kauko Niemi on 51-vuotias myyntiesimies Kokkolasta. Aiemmin hän on työskennellyt puuseppänä ja pääluottamusmiehenä. Kunnallisissa luottamustehtävissä hän on toiminut vuodesta 1988. Niemi on myös vasemmistoliiton puoluevaltuuston jäsen.

– Puoluesihteerin tehtävä on vaativa ja kiinnostava tehtävä. Pidän piirihallituksen esitystä luottamuksen osoituksena, olen siitä iloinen, sanoo Sinikka Torkkola.

– Mieluusti lähden ehdokkaaksi. Toivottavasti ehdokkaita löytyy vielä useita, nythän ehdokkaita on nimetty vasta kaksi, jatkaa Torkkola. Aikaisemmin puoluesihteeriehdokkaaksi on ilmoittautunut puoluevaltuuston jäsen ja Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Irma Taavela.

 

Lue lisää puoluekokousvalmisteluista Vasen Kaistassa:

Avoin kirje tulevalle puheenjohtajalle (7.1.2016)

Kohti puoluekokousta – tervetuloa keskustelemaan (6.1.2015)

Punavihreitten valintojen vuosi 2016 (1.1.2016)

 

Lue lisää puoluekokousvalmisteluista muualta verkosta:

Aika miettiä puoluesihteerin roolia (Verkkolehti Kansan Uutiset 15.1.2016)

Vasemmistoliiton puoluekokoussivut

*

Kommentteja: 1

  1. Eritäin kanatettava ehdotus, kun vielä saataisiin Li Sinikan työpariksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *