Artikkeli: Uutiset 2013–2018

1.4.2016 klo 09:21

Puheenjohtajaehdokkaat testaavat uusitun teekkarikasteen

Teekkarikaste  kuuluu opiskelijoiden vapun perinteisiin. Kuva on vuodelta 2013 ja sen  Flickr.kuvanjakopalvelussa jakanut kuvaajanimimerkki Ville,
Teekkarikaste kuuluu opiskelijoiden vapun perinteisiin. Kuva on vuodelta 2013 ja sen Flickr-kuvanjakopalvelussa jakanut kuvaajanimimerkki Ville,

 

Teksti: SIRPA-LEENA SANNING
Tampereen teknillisen korkeakoulun oppilaskunta uudistaa teekkarikastettaan. Uusittu kastekori on tarkoitus ottaa käyttöön jo tänä vappuna.  Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaat Li Andersson, Jari Myllykoski ja Aino-Kaisa Pekonen tulevat koekäyttämään koria tänään Koskipuiston rantaanTestaus alkaa neljältä, sikäli mikäli kolmikko pääsee lähtemään eduskunnasta. Eduskunnan kanslia suhtautuu testaukseen kuitenkin myönteisesti ja pyrkii järjestämään istunnon niin, että kolmikko ennättää puoli kolmen pendoliinoon.

– Ajatus pyytää vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaita testaajiksi syntyi sattumalta junamatkalla Helsinkiin. Riihimäeltä kyytiin tullut Pekonen istui kanssamme samassa aamukahvipöydässä ja kehui suunnitelmamme uudesta kestävän kehityksen design-korista. Puheen tuoksinassa heitin sitten ehdotuksen testaajaksi tulemisesta.  Ja Pekonenhan suostui, kertoo idean synnystä Tampereen teekkarien kasteyhdistyksen puheenjohtaja Ilona Mutteri.

– Yksi testaaja olisi ollut liian vähän, joten päätimme pyytää mukaan myös muut puheenjohtajaehdokkaat Anderssonin ja Myllykosken, jotka molemmat olivat erittäin iloisia testauskutsusta. Andersson iloitsi erityisesti siitä, että kutsu tuli opiskelijoilta, jotka ovat huomanneet vasemmistoliiton johdonmukaisen opiskelijoiden toimeentuloa puoltavan politiikan, kuvailee Mutteri kutsun saamaa vastaaottoa.

 Kestävää kehitystä ja suomalaista muotoilua

Tampereen teekkarien kasteyhdistys on suunnitellut uutta koria jo pari vuotta.
– Jo kolme vappua sitten totesimme, ettei teekkarikasteessa käytetty kori vastaa hyvän muotoilun eikä kestävän kehityksen vaateita, toteaa Mutteri

Uusi korimalli on viime keväänä järjestetyn kilpailun voittaja. Kori rakennetaan muovi- ja elektroniikkajätteestä, jota on jätetty kaupungin kierrätyspisteeseen. Korin pehmusteisiin on kulunut sata kuutiota kierrätysmuovia.  Myös korin maalauksessa on hyödynnetty kierrätystä. Maalina on käytetty  rakennustyömailta saatuja maalipurkkien loppuja ja niinpä uusittu kori hehkuu kaikissa sateenkaaren väreissä.

– Ilmoittelut testaustilaisuudesta jäi epähuomiossa tekemättä. Toivotankin nyt kaikki tervetulleiksi seuraamaan korin testausta tänään Koskipuiston rantaan. Saattaa siellä muutaman sanan puheenjohtajaehdokkaidenkin kanssa vaihtaa, houkuttelee Mutteri yleisöä.

 

 

Kommentteja: 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *