Artikkeli: Uutiset 2013–2018

6.4.2016 klo 20:11

Vasemmisto irtisanoo tilejään Nordeassa

Nordealle_risuja_900x561_cm

 

Teksti ja kuvitus: CAI MELAKOSKI
Yhä useampi vasemmistoliiton järjestö irtisanoo tilejään Nordea-pankissa. Tänään Tampereen vasemmistoliiton kunnalisjärjestö ja Pirkanmaan vasemmistoliitto ovat päättäneet irtisanoa tilinsä Nordeassa.

‒ Panama-paljastus oli viimeinen niitti. Kun Nordean kaltaiset pankit auttavat rikkaita piilottamaan omaisuutensa verottajalta ja viranomaisilta, kyse ei ole vain verojen välttelystä vaan ihmiskuvasta, jonka mukaan yhteiset säännöt eivät koske rikkaita. Tällaista emme voi olla tukemassa. Nordea ei tietenkään ole ainoa. Veronvälttelyapua markkinoivat monet muutkin pankit Suomessa. Yritämme kuitenkin löytää siedettävän vaihtoehdon, kommentoi kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jouni Siren päätöstä.

Kunnallisjärjestö päätti irtisanomisesta tänään pitämässään kevätvuosikokouksessa. Pirkanmaan vasemmistoliiton hallitus teki päätöksen hallituksensa ylimääräisessä kokouksessa.

‒ On kohtuutonta, että samaan aikaan kun kansalaisia vaaditaan leikkaamaan toimeentulostaan niin pankit auttavat rikkaita piilottamaan rahojaan ja välttelemään veroja. Emme voi ostaa palveluja pankilta, joka pitää yllä harmaata taloutta ja tuottaa valtiolle verovajetta, perustelee Pirkanmaan vasemmistoliiton puheenjohtaja Sinikka Torkkola.

 

Aikaisemmin tänään Vasen Kaistassa:

Kangasalan Vasemmistoliitto ottaa rahat pois Nordeasta

Aiheesta muualla verkossa:

Vasemmistolta 12 keinon lista: Näin suljetaan veroparatiisit (Kansan Uutiset 4.4.2016)

Vasemmistoliitto jättää Nordean (Kansan Uutiset 5.4.2016)

Saastopankista_Nordeaksi_677x427_CM

*

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *