Artikkeli: Uutiset 2013–2018

21.4.2016 klo 11:16

Vasemmistolainen vaikuttajavalmennus teki vaikutuksen

VVV-kalvo_700x400
Luentokalvoissa muun muassa konkretisointiin abstrakteja asioita. (Kuva: SAK:n arkisto)

 

Teksti:PÄIVI TYNI   

Miten löytää oma rooli yhteiskunnallisena toimijana tai työpaikan vaikuttajana? Vastauksia etsittiin vasemmistolaisesta toiminnasta kiinnostuneille tarjotussa Vasemmistolainen Vaikuttajavalmennus -koulutuksessa, jossa tutustuttiin samanhenkisiin ihmisiin, opittiin tuntemaan vasemmistolaisen vaikuttamisen verkostoja Pirkanmaalla ja saatiin välineitä toiminnan suunnitteluun, tiedottamiseen ja toimintaryhmän vetämiseen.

Viikonvaihteessa päättyneen kurssin vastuukouluttajana toimi Veijo Laitinen Keski-Tampereen vasemmistosta.

– Opintoryhmä kokoontui kolme kertaa kevättalven aikana. Valmennukseen osallistui pääosin viime eduskuntavaalien jälkeen puolueeseen liittyneitä pirkanmaalaisia, jotka olivat huolissaan SSS-politiikan tavoitteista ja seurauksista, kertoo kurssille osallistunut Satu Kosola.

Kuva on viimeisen tapaamiskerran ideoinnista. Suunnittelimme Vasemmistomessuja, messuilla olisi esillä koko vasemmiston kirjo ja kuvassa olevat sanat kuvaavat messujen tavoitteita. (Kuva: Satu Kosola)
Kuva on viimeisen tapaamiskerran ideoinnista. Suunnittelimme Vasemmistomessuja, messuilla olisi esillä koko vasemmiston kirjo ja kuvassa olevat sanat kuvaavat messujen tavoitteita. (Kuva: Satu Kosola)

Valmennuksen tarkoitus oli myös antaa uskallusta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja opastaa sen eri tapoihin.

– Tässä valmennus onnistuikin loistavasti, sillä osallistujia yhdistävät nyt mainiot keskustelu- ja kuuntelutaidot, rohkeus poiketa joukosta sekä luova pöhinä tehdä jotain tärkeää porvaripolitiikan pysäyttämiseksi, kuvailee Kosola.

– Opimme myös neuvottelutaitoja, tapahtumien käytännön järjestelyjen suunnittelua ja omien vuorovaikutustaitojemme tunnistamista.

– Arvio yhdessä opiskelusta oli – yhden osallistujan sanoja lainaten: ”Ei olisi voinut paremmin lauantaipäiviään viettää”, Kosola jatkaa.

– Meistä osallistujista hioutui kevään aikana helmiä, joita voidaan jatkossa bongailla erilaisista tapahtumista, työpaikka-aktiiveina ja kunnallisvaalilistoilta. Meidän osallistujien toive olisi, että valmennus jollain tapaa jatkuisi myös syksyllä – vaikkapa keskustelupiirin muodossa, suunnittelee Kosola.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *