Artikkeli: Lukijoilta 2013–2018

20.9.2016 klo 11:03

Avoin kirje työministerille

JARI LAIHIA
”Otetaan työttömästä koppi” näyttää olevan sinun lempilausahduksiasi. Jos saan arvata, olet varmaankin ajatellut lämmintä, turvallista kättä, joka suojaa työtöntä julmalta maailmalta ja sen kolhuilta. Mutta kun se ei nyt vaan oikein mene noin.

Sinun ajattelussasi työtön näyttää olevan lyötävä, potkittava ja heiteltävä tahdoton möykky, joka ilman ulkopuolisten kopittelua ei voi välttää sitä kaikkein vaarallisinta kohtaloa. Syrjäyttävää sohvaa. Olisiko sinun korkea aika muuttaa omaksumaasi hallusinaatiotyöllistämiseen tähtäävää ajatteluasi?

Jaa, että miksi tämä on muka tärkeää? Sehän on vain sanonta, saatat ajatella. Tärkeää tämä on siksi, että lausumalla ääneen ajatuksen kopiteltavista, tahdottomista työttömistä sinä itse olet heitä työntämässä sinne syrjäytymisen sohvalle.

Puhumalla työttömistä kopiteltavina esineinä sinä teet paitsi työttömistä, myös itsestäsi  osan ongelmaa. Voisitko ehkä ennemminkin ajatella työttömiä osana ratkaisua? Jospa esimerkiksi palkkaisit sinne ministeriöön muutaman useamman vuoden työttömänä olleen neuvonantajan itsellesi – ehkäpä nykyisen ylipalkatun kansliapäällikön sijaan? Nythän sinulla on siellä vain pesäpallojoukkueellinen työttömillä kopittelevia!

Minä muuten sinuttelen, koska sinähän olet minulla töissä, vaikka tämä ajatus onkin ehkä sinulta vähän päässyt unohtumaan. Ja kirjoitan tämän kirjeen sinulle kilpailevan puolueen verkkojulkaisuun, koska tiedän sinun etsivän hyviä, työllistäviä ajatuksia kaikkialta. Vasemmistolaiset ajatuksethan ovat tunnetusti parhaita.

Jari Laihia, työtön

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *