Aktiivit ja Andersson avasivat Pirkanmaan vasemmiston vaalikampanjan

Videotervehdystä tallentamassa Virva-Mari Rask, Rauno Kesseli, Jouni Sirén ja Li Andersson. Kuva: Sinikka Torkkola
Videotervehdystä tallentamassa Virva-Mari Rask, Rauno Kesseli, Jouni Sirén ja Li Andersson. Kuva: Sinikka Torkkola.

 

Teksti: SINIKKA TORKKOLA
Kellon lähetessä yhtätoista alkaa Tampereen Tammelantori täyttyä vasemmistoliiton uutta puheenjohtajaa Li Anderssonia tapaamaan tulleista kansalaisista. Vasemmiston uusi puheenjohtaja on syytä nähdä ja ennen muuta kuulla. Pitkän linjan vasemmistoaktiivi Pertti Ikävalko kertookin tapahtuman jälkeen monen paikalle tulleen demarinkin kehuneen Anderssonin puhetta.

Li Andersson otti puheessaan kantaa muun muassa hallituksen aikeisiiin muuttaa nykyiset kuntien ja kuntayhtymien omistamat sairaalat, terveyskeskukset, vanhainkodit ja muut sosiaali- ja terveyspalveluita tarjoavat laitokset osakeyhtiöiksi. Vasemmistoliitto ei kannata sosiaali- ja terveyspalveluiden muutosta, jossa yhtiöiden hallituksissa istuisivat hallitusammattilaiset maakuntavaaleissa valittujen luottamus­henkilöiden sijaan, sillä se kaventaisi kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia.

Yhä useampi kunta on yhtiöittänyt kunnan palveluita, jolloin tieto yhtiön sisäisestä varojen käytöstä on siirtynyt osake­yhtiö­lain­säädännön taakse. Samalla kunnallisten luottamushenkilöiden mahdollisuudet vaikuttaa yhtiön henkilöstöpolitiikkaan tai sijoitustoimintaan omistajaohjauksen kautta on todella heikot. Särkänniemen delfiinien tapaus sekä Helsingin länsimetron sadoilla miljoonilla noin miljardiin euroon noussut hinta-arvio ovat tuoreita esimerkkejä siitä, että yhteisiä rahoja joko käytetään holtittomasti tai että valvonnassa on vakavia puutteita, arvioi Li Andersson yhtiöittämisen vaikutuksia.

 

Li Andersson Tammelantorilla 17.9.2016 kuva Sinikka Torkkola
Kymmenet tamperelaiset tahtoivat tavata vasemmistoliiton uuden puheenjohtajan Li Anderssonin. Kuva: Sinikka Torkkola.

 

Andersson on huolissaan demokratian ja päätöksenteon läpinäkyvyyden heikosta tasosta kunnallishallinnossa.

– Kunnilla tai kuntayhtiöillä on tälläkin hetkellä mahdollisuus sisällyttää yhtiöjärjestyksiinsä kirjaukset julkisuuslain noudattamisesta, liikesalaisuuksia lukuunottamatta. Helsinki on toiminut näin esimerkiksi Satama- ja energia­yhtiöidensä osalta. Tämä olisi hyvä lähtökohta kaikille yrityksille, jotka ovat julkisessa omistuksessa. Vasemmistoliiton tavoitteena on muuttaa yhtiölainsäädäntöä avoimemmaksi. Näin voidaan myös päästä kohti vapaampaa kilpailua, joka perustuu tietoon ja avoimuuteen, linjasi Andersson.

 Li Anderssonin puhe sai lempääläiset miettiliäisiksi. Kuva: Satu Kosola.
Li Anderssonin puhe sai lempääläiset mietteliäiksi. Kuva: Satu Kosola.

Vaaliohjelmia kirjoitetaan porukalla

Pirkanmaan vasemmiston valmistautuminen kuntavaaleihin pyörähti isolle vaihteelle lauantaina. Vauhtia oli antamassa Li Andersson, joka vieraili Tammelantorin ohella Lempäälässä ja Ylöjärvellä järjestettyissä  kuntavaalikampanjoiden avauksissa.

– Ylöjärven kaupungintalolle Li Anderssonia oli tullut tapaamaan runsaat 30 henkeä, joukossa aivan uusia kasvoja ja mikä ilahduttavinta muutamia parikymppisiä nuoria oli myös mukana, kuvaa puolestaan Ylöjärven vasemmiston puheenjohtaja Rauno Kesseli kampanjan avajaistunnelmia.

Vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja toi paikalle innokkaita kuulijoita ja vasemmistoliiton toiminnasta kiinnostuneita myös Lempäälässä. Kunnallisjärjestön aktiivit paistoivat lettuja, tarjosivat kahvia ja mehua sekä tietysti myös hengenravintoa Kansan Uutisia ja vasemmiston esitteitä.

– Tilaisuudesta muodostui hyvin lämminhenkinen. Saimme kaikki huomata, että  Li Anderssonilla on kyky kohdata ihmisiä aidosti, puhua kansantajuisesti ja selkeästi sekä ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin, luonnehti Lempäälän vasemmiston varapuheenjohtaja Satu Kosola.

– Tammelantorilla ihmisiä puhutti eniten leikkauspolitiikan epäoikeudenmukaisuus ja kasvava epätasa-arvo työelämässä sekä huoli toimeentulosta. Näitä asioita me aiomme tietysti tuoda esille tulevissa kuntavaaleissakin, kertoo Tampereen vasemmiston puheenjohtaja Jouni Sirén.

Ehdokaslistat täyttyvät, vielä ehtii mukaan

Valmistautuminen ensi huhtikuussa pidettävien kuntavaaleihin onkin jo hyvässä vauhdissa. Tampereella sadasta ehdokkaasta ehdokaslomakkeen on allekirjoittanut jo yli kolmannes. Myös vaaliohjelman kirjoittaminen on alkanut.

– Tampereella vaaliohjelmaa sorvataan teemaryhmissä, ja ehdokashankinta on hyvässä vauhdissa. Vielä kyllä ehtii ilmiantaa itsensä tai muun hyvän tyypin, kehottaa Jouni Sirén.

Ensi huhtikuu ja kuntavaalit ovat kaikkien vasemmistoaktiivien mielessä ympäri Pirkanmaata. Tavoitteena on saada kaikkiin Pirkanmaan kuntiin vasemmiston ehdokkaita sekä kasvattaa ehdokkaiden kokonaismäärää.

– Ylöjärveltä ehdokashankinta varsinaisesti käynnistyi lauantain kampanjan avauksessa. Arvelisin, että saamme kokoon edustavan joukon ehdokkaita, joiden myötä tavoittelemme kahta lisäpaikkaa valtuustoon, tiivistää Rauno Kesseli.

– Kuntavaalikampanjamme on jo täydessä vauhdissa. Tällä hetkellä keskitymme lähinnä ehdokkaiden saamiseen. Li Anderssonin vierailu oli osa tätä työtä. Saimme taas kaksi uutta, ehdokkuutta ainakin vakavasti harkitsevaa, ihmistä mukaan toimintaamme. Tästä on hyvä jatkaa, iloitsee Satu Kosola.

Haluatko vaikuttaa kuntasi asioihin. Lähde ehdolle kuntavaaleihin.    Ulla Aatsinki ja Sinikka Torkkola allekirjoittivat ehdokaslomakkeet Tammelantorilla. Liisa Räisänen miettii vielä. Kuva: Jouni Sirén.
Haluatko vaikuttaa kuntasi asioihin? Lähde ehdolle kuntavaaleihin. Ulla Aatsinki ja Sinikka Torkkola allekirjoittivat ehdokaslomakkeet Tammelantorilla lauantaina. Liisa Räisänen miettii vielä. Kuva: Jouni Sirén.

 

Lisää aiheesta Vasen Kaistalla

Li Andersson lauantaina Lempäälässä, Tampereella ja Ylöjärvellä (15.9.2016)
Vasemmisto tavoittelee kuutta valtuutettua Ylöjärvellä ( 12.9.2016)

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

Lähde ehdolle kuntavaleissa, Pirkanmaan vasemmiston verkkosivuilta tulostettavissa myös ehdokaslomake.
”Olen aina pärjännyt äijien kanssa” (Tamperelainen 17.8.2016, juttu ja video)

 

 

 

One Response to “Aktiivit ja Andersson avasivat Pirkanmaan vasemmiston vaalikampanjan”

  1. Rauno Kesseli

    Kiitos Vasen Kaistalle hienosta yhteenvedosta kunnallisvaalikampanjan avaustilaisuuksista.

    Vastaa

Leave a Reply