Artikkeli: Uutiset 2013–2018

13.9.2016 klo 08:23

Tampere ryhtyy arvioimaan päätösten vaikutuksia lapsiin

Ulla-Leena Alppi pitää tärkeänä, että lapset ja nuoret voivat luottaa aikuisten kykyyn tehdä vastuullisia päätöksiä. Kuva: Sinikka Torkkola
Ulla-Leena Alppi pitää tärkeänä, että lapset ja nuoret voivat luottaa aikuisten kykyyn tehdä vastuullisia päätöksiä. Kuva: Sinikka Torkkola

Toimittaja: SINIKKA TORKKOLA
Tampere ryhtyy arvioimaan sitä, miten kaupungin päätökset vaikuttavat lasten hyvinvointiin. Kaupunginvaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan aloittaa lapsivaikutusten arvioinnin asteittain.

Päätös syntyi kahden kaupunginvaltuutetun aloitteesta. Vasemmistoliiton valtuutettu Ulla-Leena Alppi tekia asiasta valtuutostoaloitteen vuosi sitten syyskuussa. Alppi pitää tärkeänä, että kaupungin päätöksenteon  yhteydessä arvioidaan, miten kyseinen päätös vaikuttaa lasten arkeen. Hän on tyytyväinen, että arviointi tulee osaksi kaupungin päätöksentekoa.

– Meillä kaikilla valtuutetuilla on pulpeteissamme tarra, jossa luvataan muistaa  lapsinäkökulma. Toivonkin, että nyt esitetty vastaus aloitteisiin viimeinkin varmistaisi sen, että tärkeissä päätöksissä on todella jatkossa mukana lapsivaikutusten arviointi. Tämä tarkoittaa, että tehtävillä päätöksillä tietoisesti lisätään lasten hyvinvointia, turvallisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta, kommentoi Alppi kaupunginhallituksen vastausta aloitteeseen.

Myös sosiaalidemokraattien valtuutettu Anne Liimola teki viime syyskuussa aloitteen lapsivaikutusten arvioinnin ottamisessa osaksia kaupungin päätöksentekoa.

 

Pinskujen musaleiriltä Pikku-Otavassa kesällä 2014 uitiin joka päivä. Kuvaaja: Jouni Ahlgren.
Päätöksillä uimapaikoista vaikutetaan lasten liikuntaan. Kuva on pinskujen musaleiriltä kesältä 2014. Kuvaaja: Jouni Ahlgren.

 

Lisää aiheesta Vasen Kaistalla

Päätösten vaikutus lapsiin arvioitava (15.9.2015)

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *