Artikkeli: Kuntavaalit 2013–2018

12.9.2016 klo 08:23

Vasemmisto tavoittelee kuutta valtuutettua Ylöjärvellä

Li_Andersson_900x600_Antti_Yrjonen
Li Andersson vierailee Pirkanmaalla jo kolmannen kerran sen jälkeen, kun hänet kesäkuussa valittiin vasemmistoliiton puheenjohtajaksi. Ensi lauantaina hän osallistuu Ylöjärven vasemmiston syystapahtumaan, kesäkuussa hän puhui Pirkkalan vasemmiston kesätapahtumassa ja heinäkuussa Valkeakoskella Työväen musiikkitapahtumassa. Tämän kuvan otti Antti Yrjönen Valkeakoskella.

 

Teksti: CAI MELAKOSKI
Puheenjohtaja
Li Anderssonin vauhdittaa Ylöjärven Vasemmistoliiton kuntavaalityötä syystapaamisessa ensi lauantaina. Tapahtumassa käynnistetään vaalien ehdokashankinta.

‒ Uskon, että suurta joukkoa kaupunkilaisia kiinnostaa kuulla Li Anderssonin ajatuksia siitä, kuinka toisenlainen politiikka on mahdollista, sanoo Ylöjärven Vasemmistoliiton kunnallisjärjestön puheenjohtaja Rauno Kesseli.

‒ Ylöjärvellä ollaan jälleen siinä tilanteessa, että palveluja joudutaan huonontamaan verotulojen ehtyessä. Tilannetta pahentaa entisestään porvarihallituksen budjettiesitys, joka rankaisee etenkin pienituloisia ja suorastaan kurittaa työttömiä. Esitys kurittaa myös kuntia. Päiväkodeissa, kouluissa ja vanhushuollossa taso laskee,  Kesseli harmittelee.

‒ Politiikan suunta on kuitenkin täysin mahdollista muuttaa. Vasemmistoväki puhkuu toimintatarmoa ja varovaista optimismia, niinpä olemme asettaneet tavoitteeksi kahden lisäpaikan voittamisen kaupunginvaltuustoon.

Kuntavaalien lähtöasetelmat

Ylöjärven valtuustossa on 51 jäsentä, joista neljä kuuluu vasemmistoliiton valtuustoryhmään. Vuoden 2012 kuntavaaleissa vasemmisto menetti kaksi paikkaa, viides paikka jäi 24 äänen päähän.

Kuntavaaleissa vasemmistoliitto sai Ylöjärvellä 1 197 ääntä, vuoden 2015 eduskuntavaaleissa vasemmistoliittoa äänesti 1 247 kaupunkilaista.

Vasemmistoliitto on elokuun valtakunnallisissa kannatusmittauksissa nostanut ääniosuuttaan yli kaksi prosenttiyksikköä eduskuntavaaleihin verrattuna. Siten Ylöjärven Vasemmistoliiton tavoite kahdesta lisäpaikasta on hyvinkin mahdollista toteuttaa.

Nykyiset vasemmistovaltuutetut ovat työsuojeluvaltuutettu Rauno Kesselin lisäksi lähihoitaja, pääluottamusmies Leena Mäkinen, pääkirjanpitäjä, eläkeläinen Liisa Schali ja lähihoitaja, pääluottamusmies Arja Uusikartano.

|||

Ylöjärven vasemmiston syystapaaminen kaupungintalolla lauantaina 17.9. kello 13-15. Puheenjohtaja Li Andersson esittelee vasemmistoliiton vaihtoehtoja nykypolitiikalle ja vastaa yleisön kysymyksiin. Paikalla on myös Ylöjärven vasemmiston luottamushenkilöitä, joita voi tentata Ylöjärven kunnallispolitiikasta. Tarjolla myös kahvia ja pientä purtavaa.

Kaupungintalon aukiolla on samaan aikaan Pinskupuisto lapsille.

Lue lisää muualta verkossa:

Ylöjärven Vasemmisto 

Ylöjärven nuoret pioneerit

Li Ylöjärvellä


Ylojarven_pinskupuisto

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *