Artikkeli: Uutiset 2013–2018

25.10.2016 klo 15:28

Kontulan aloite: Lähiliikenteen opiskelija-alennus kaikille opiskelijoille

2016-10-05_Anna_Kontula_900x600_Antti_Yrjonen
Kansanedustaja Anna Kontula puhui myös Tampereella lokakuun alussa järjestetyssä Tolkkua työelämään -kampanjan tilaisuudessa.

 

Toimittaja: MEERIT HEIMLANDER    
Valtuutettu Anna Kontula (vas.) jätti eilen valtuustoaloitteen Tampereen lähiliikenteen opiskelija-alennuksen laajentamisesta.

Aloittaessaan Kontula esittää kaikkien opiskelijoiden samanlaista kohtelua. Opiskelija on nykyisin oikeutettu etuuksiin joukkoliikenteessä, jos hän opiskelee päätoimisesti lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, yliopistossa tai korkeakoulussa ja opiskelut johtavat ammattiin tai tutkintoon ja lukuvuoden pituus on vähintään kahdeksan kuukautta.

Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu kuulu työvoimapoliittisessa tai oppisopimuskoulutuksessa olevat, kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat tai ulkomailla opiskelevat. Tämä rajaa etuuksien piiristä suuren joukon pienituloisia, eri muodoissa opiskelevia ihmisiä. Kontula muistuttaakin, että opiskelija-alennus olisi tarpeen myös näille ryhmille.

Tällä hetkellä Tampere vaatii alennuksen saamiseksi yli 30-vuotiailta opiskelijoilta Kelan päätöksen opintotuesta. Kontula esittääkin, että tulevaisuudessa opiskelija-alennuksien saamiseksi riittäisi pelkkä opiskelijastatus.

Nykyisin etuuksiin oikeutetut opiskelijat saavat joukkoliikenteen kuukausilipusta 15–33 euron alennuksen, vyöhykkeiden määrästä riippuen. Alennusta saa myös arvolipulla maksetuista matkoista 0,50–2,10 euroa. Käteisellä ostetuista matkoista alennusta ei myönnetä.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Valtuustoaloite lähiliikenteen opiskelija-alennuksen laajentamiseksi (Anna Kontulan verkkosivut 24.10.2016)

*Kontula-Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *