Artikkeli: Uutiset 2013–2018

25.10.2016 klo 13:26

Kynttiläkulkue vaati rauhaa Syyriaan

Järjestäjät jakoivat soihtuja osallistujille. (Kuva  Pertti Saloi.)
Järjestäjät jakoivat soihtuja osallistujille. (Kuva: Pertti Salo)

 

Teksti: JAAKKO REINIKAINEN
Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) päivänä maanantaina Tampereella ja Helsingissä marssittiin rauhan nimissä, vuoden teeman mukaisesti Syyrian konfliktin uhrien puolesta. Tampereella tapahtuman organisoi Pirkanmaan Rauhanpuolustajat yhteistyössä Tampereen evankelisluterilaisten seurakuntien kanssa. Tapahtumaan osallistui noin 150–200 ihmistä.

Riitta Suokas, Rauhanpuolustajien pitkäaikainen jäsen ja rahastonhoitaja, jakoi osallistujille soihtuja pimeää vastaan. Syyrian kriisiä hän pitää erittäin pahana, varsinkin sen suuren siviiliuhrien määrän vuoksi. Työtä tämän konfliktin ja rauhan puolesta yleensä hän ja Rauhanpuolustajat aikovat jatkaa vastedeskin.

 

Poliisiautot avasivat Hämeenkadun kulkueelle. (Kuva Seppo Säämäki)
Poliisiautot avasivat Hämeenkadun kulkueelle. (Kuva: Seppo Säämäki)


Hiljainen kynttiläkulkue lähti matkaan puoli seitsemän aikaan illasta Tampereen Vanhalta kirkolta keskustorilla, kiersi Hämeenkadun ja palasi takaisin kuuntelemaan puheita. Ensimmäisenä lavalle nousi Rauhanpuolustajien
Karim Maiche, joka vetosi kaikkiin Syyrian sodan osapuoliin sotatoimien lopettamiseksi. Samasta aiheesta jatkoi Mirja Karjalainen. Tämän jälkeen pidettiin minuutin hiljainen hetki. Illan päättivät puoli kahdeksan maissa Hannu Häkkilän soolokitaran säestämät rauhanlaulut.

Kuvateksti: Kymmenet kynttilät valottivat niin mieltä kuin hämärääkin. (Kuva Seppo Säämäki)
Kymmenet kynttilät valottivat niin mieltä kuin hämärääkin. (Kuva: Seppo Säämäki)

Tapahtumassa oli monen ikäisiä osallistujia. Alle kolmekymppinen Lauri ja hieman yli parikymppinen Sara jakavat kysyttäessä Suokkaan näkemyksen sodan kauheudesta.

– Onhan tämä aihe tämänhetkinen suurin humanitaarinen kriisi. Suurvaltapelien pahin pelikenttä tällä hetkellä, murehtii Lauri.

– Tietenkin tuntuu, ettei itse voi tehdä yhtään mitään, kun tapahtuu niin pahoja asioita. Tämä tilaisuus vähän tasoittaa tunnetta, miettii Sara.

Tapahtumaan otti osaa myös lähemmäs viisikymppinen Abdullah Alosaimi. Hän työskentelee rauhan hyväksi Nordic Mercy Relief -järjestön kautta.

– Tulimme tänne tänään, jotta Syyrian kansan ääni kuultaisiin. Pyydämme sodan lopettamista ja osapuolten välisten rauhanneuvotteluiden aloittamista toimivampien ratkaisujen löytämiseksi. Myös lisää humanitaarista apua tarvitaan. Pyydämme lisäksi Suomen hallitusta ottamaan vastaan enemmän pakolaisia, koska he ovat avun tarpeessa, vetoaa Alosaimi.

 

Rauha oli osallistujien tykönä Hämeenkadulla.  (Kuva Pertti Salo)
Rauha oli osallistujien tykönä Hämeenkadulla. (Kuva: Pertti Salo)

 

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *