Artikkeli: Uutiset 2013–2018

2.10.2016 klo 13:07

Vasemmistoliiton työryhmät käyntiin

Paavo Arhinmäki luovuttaa paikkansa Li Anderssonille luottamuksella, mutta se ei estänyt kyynelten tuloa silmäkulmaan jäähyväispuheen aikana.
Vasemmistoliiton puoluekokous valitsi puoluevaltuuston ja puoluehallituksen puheenjohtajineen sekä puoluesihteerin. Puoluehallitus täydensi työtä viime viikolla nimeämällä ohjelmia ja päätöksiä valmistelevat asiantuntijatyöryhmät. (Kuva kesäkuussa pidetystä puoluekokouksesta, kuvaaja Tiina Heikkilä.)

 

VK   
Vasemmistoliiton puoluehallitus aloitti puoluekokouksen päätösten toimeenpanon nimittämällä työryhmät. Jäsenet työryhmiin valittiin avoimella haulla. Hakemuksia työryhmiin tuli kymmeniä. Työryhmien työskentelyä voidaan täydentää kutsumalla ryhmiin asiantuntijoita.

Työryhmien tehtävänä on valmistella keskusteluasiakirjoja ja muuta aineistoa puolueen päätöksentekoa varten. Moni työryhmä tekee myös ohjelmatyötä. Työryhmiä on 12, pirkanmaalaisia asiantuntijoita on kuudessa. Pirkanmaalaiset jäsenet käyvät ilmi ryhmien esittelystä alla.

Koulutuspoliittinen työryhmä on puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän tukena koulutuspoliittisissa kysymyksissä. Aineenopettaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Mikko Niemelä Ruovedeltä ja teoreettisen filosofian dosentti, filosofian tohtori Panu Raatikainen Valkeakoskelta ovat ryhmän jäseniä.

Kulttuuripoliittinen työryhmä valmistelee muiden tehtäviensä lisäksi vasemmistoliiton kulttuuripoliittisen ohjelman. Artisti, laulunopettaja ja tuottaja Kiti Neuvonen Tampereelta on ryhmän jäsen.

Maailmanpoliittinen työryhmä koordinoi  toimintaa Euroopan Vasemmistopuolueessa ja kahdenvälisesti eri sisarpuolueiden sekä vasemmistoa lähellä olevien kansalaisjärjestöjen kanssa. Ryhmään kuuluu kielenkääntäjä Tatu Ahponen Tampereelta.

Sosiaali- ja terveyspoliittinen työryhmä tukee puoluehallitusta ja eduskuntaryhmää sote-uudistukseen liittyen sekä tuottaa avauksia ja kannanottoja sosiaali- ja terveyspolitiikasta. Yhteiskuntatieteiden maisteri Antti Hämäläinen Tampereelta on ryhmän jäsen ja puoluehallitusta ryhmässä edustaa terveysviestinnän tutkijatohtori ja sairaanhoitaja Sinikka Torkkola.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen työryhmä valmistelee puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittista ohjelmaa, työryhmässä on mukana kielenkääntäjä, tutkija Heikki Lakkala Tampereelta.

IT-poliittinen verkosto on puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän tukena informaatioteknologiaan liittyvissä kysymyksissä ja seuraa valtion toimia informaatioteknologian alalla. Tamperelaiset ohjelmistokehittäjä, tietojenkäsittelytieteiden opiskelija Peter Skogberg ja pelisuunnittelija Seppo Säämäki ovat verkoston jäseniä.

Nyt nimetyt aluepoliittinen työryhmä, siirtolaisuus- ja kotouttamispoliittinen työryhmä sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusryhmä valmistelevat kukin muiden tehtäviensä lisäksi puolueelle uudet asiantuntemusalaansa liittyvät ohjelmat. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusryhmä tuottaa myös puolueen käyttöön yhdenvertaisuussuunnitelman.

Työelämätyöryhmä päivittää puolueen pienyrittäjäohjelmaa ja käsittelee muun muassa työelämän tasa-arvokysymyksiä, työympäristöä, työssä jaksamista, työaikaa, työttömyysturvaa ja työeläkkeitä.

Ympäristötyöryhmä tukee puoluehallitusta ja eduskuntaryhmää ympäristöpolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä, ja organisaatiotyöryhmä tukee puolueorganisaation uudistus- ja kehittämistyötä sekä strategian jalkauttamista.

Lue lisää vasemmistoliiton verkkosivuilta:

Työryhmät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *