Toimeentulotuen asumismenojen raja nousee Tampereella

Apulaispormestari Aaltonen kertoo, että Tampere ennakoi toimeentulotuen käsittelyn siirtoa Kelaan. Kuva: Minna Minkkinen

 

Toimittaja: PÄIVI TYNI   
Apulaispormestari Mikko Aaltonen (vas.) kertoo, että toimeentulotuessa huomioitavia enimmäisasumismenoja korotettiin vastaamaan paremmin Tampereen todellista vuokratasoa.

Päätös tehtiin keskiviikkona terveyttä ja toimintakykyä edistävien palveluiden lautakunnassa. Tällä päätöksellä valmistauduttiin siihen, että kun toimeentulotuen käsittely siirtyy ensi vuoden alussa Kansaneläkelaitokselle, otetaan tuen myöntämisessä perusteeksi tämän vuoden lopussa voimassa olevat summat.

– Nyt tasoa nostamalla varmistettiin se, että tamperelaiset lähtevät muutokseen paremmalta tasolta. Yhden hengen kotitalouksissa summa nousi 550 eurosta 590 euroon ja kahden hengen talouksissa 660 eurosta 690 euroon. Summat ovat sinällään pieniä, mutta varmasti monelle merkityksellisiä, kommentoi Aaltonen.

Toimeentulotuen rahoituksesta puolet tulee kunnalta ja puolet valtiolta. Pakolaisten kaikki toimeentulotukikulut maksaa valtio kolmen ensimmäisen maassaolovuoden ajalta. Paluumuuttajien toimeen­tulotukikulut valtio maksaa viiden ensimmäisen maassaolovuoden ajalta.

 

Aiheesta aiemmin Vasen Kaistassa

Aktiivipassi ja sosiaalinen luotto Tampereen köyhyysohjelman hedelmiä (22.6.2016)

 

Aiheesta muualla verkossa

Miten toimeentulotuki muuttuu vuonna 2017? (Kela 5.9.2016)

Laki toimeentulotuesta (Viitattu 30.9.2016)

*

One Response to “Toimeentulotuen asumismenojen raja nousee Tampereella”

  1. Taina Repo

    Haluan kommentoida ensinnä otsiķkoa, sitten juttua. Ekana: mitä kukaan ymmärtää otsikoista? Itse en tajunnut. Jutussa sanotaan tietyt ”ehkä” faktat, en puutu siihen. Puutun siihen, että päätöksen poliittinen laajuus pitäisi tuoda esiin.

    Vastaa

Leave a Reply