Artikkeli: Uutiset 2013–2018

11.10.2016 klo 08:50

Yli 200 leipomotyöntekijää uhkaa irtisanominen

Tiina_Heinonen_kuva Jouni_Kallioluoma
Pääluottamusmies Tiina Heinonen ihmettelee uutisia mahdollisista irtisanomisista. (Kuva: Jouni Kallioluoma)

 

Teksti: SINIKKA TORKKOLA   
– Olemme tosi pettyneitä. Odotimme, että vain 16 kuukautta sitten Vaasan Oy:n ostanut Lantmännen konserni todella toimisi pellolta pöytään -ideologiansa mukaan, kommentoi pääluottamusmies Tiina Heinonen Vaasan Oy:n ilmoitusta aloittaa yhteistoimintaneuvottelut.

Vaasan Oy ilmoitti maanantaina aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut toimintojensa uudelleenorganisoimisesta. Yhtiön tiedotteen mukaan neuvottelut voivat johtaa Tampereen, Kuopion ja Seinäjoen leipomotoimintojen lakkauttamiseen ja 220 leipomotyöntekijä irtisanomiseen.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat noin 670 ihmistä, jotka työskentelevät  Vaasan Oy:n Suomen tuotanto- sekä logistiikka- ja toimitusvarmuusorganisaatioissa Vantaalla, Tampereella, Seinäjoella, Kiimingissä, Kotkassa, Kuopiossa ja Kuusankoskella. Tampereella irtisanominen uhkaa 50 leipomotyöntekijää ja yhdeksää toimihenkilöä. Neuvottelut eivät koske Vammalan leipomon toimintoja. Joutsenossa neuvottelujen piiriin kuuluvat tuotannon työntekijät.

Neuvottelut alkavat ensi maanantaina. Yhtiön tiedotteen mukaan neuvottelujen odotetaan päättyvän joulukuun puolivälissä. Pääluottamusmies Tiina Heinonen toivoo, että yhtiö ja työntekijät käyvät todellisia yhteistoimintaneuvotteluja, joiden lopputulosta ei ole etukäteen päätetty.

Vaasan Oy ei perustele aikeitaan lakkauttaa leipomoita ja irtisanoa työntekijöitä yhtiön taloudellisilla vaikeuksilla vaan tarpeella parantaa yhtiön kannattavuutta. Yhtiö onkin ilmoittanut investoivansa 22 miljoonaa euroa tuoreleipätuotannon kehittämiseen Suomessa ja Virossa.

Kesäkuussa 2015 ruotsalaisten maanviljelijöiden omistama Lantmännen konserni osti Vaasan Oy:n ja liitti sen osaksi Lantmännen Unibake -yhtiötä. Yrityskaupan jälkeen Vaasan Oy valmistaa vain tuoretta leipää, sillä yrityskaupan jälkeen sekä pakastettujen leipomotuotteiden että näkkileivän ja hapankorppujen tuotanto siirrettiin konsernin muihin leipomoihin.

 

Lue lisää aiheesta Vasen Kaistalla

Voitoista ei jousteta (11.10.2016)

Jos kukaan muu ei sano, niin minä sanon (10.10.2016)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *