Artikkeli: Uutiset 2013–2018

20.11.2016 klo 09:41

Puoluevaltuustossa suunnattiin kuntavaalitavoitteita

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa olivat Pirkanmaalta mukana puoluevaltuutetut Milla Jurva, Rauno Kesseli, Veera Kiretti, Rauno Lehtinen ja Jouni Siren.
Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa olivat Pirkanmaalta mukana puoluevaltuutetut Milla Jurva, Rauno Kesseli, Veera Kiretti, Rauno Lehtinen ja Jouni Siren.

Teksti: RAUNO KESSELI, kuva: VISA SAVOLAINEN
Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut, kohtuuhintainen asuminen ja toimiva joukkoliikenteen ovat vasemmistoliiton ensi kevään kuntavaalien keskeiset tavoitteet. Vasemmistoliitto tulee pitämään myös huolten siitä, että suomalainen, maailman parhaaksi arvioitu, koulutus ja varhaiskasvatus jatkuu koko maassa, sen jokaisessa kunnassa. Näin linjasi vasemmistoliiton puoluevaltuusto kokouksessaan lauantaina Helsingissä.

Puheenjohtaja Li Andersson totesi kokouksessa, että vasemmistoliitto on se puolue, joka todella haluaa kuunnella kansalaisia ja toimia politiikassa niin, että kansalaisten ääni kuuluu päätöksenteossa.

Ensi kevään kuntavaaleissa vasemmistoliiton kaikki ehdokkaat antavat äänestäjille yhteisiä lupauksia siitä, minkä eteen me tulemme yhdessä tekemään työtä. Vaikka paikallisesti tärkeät kysymykset ovat erilaisia eri puolilla maata, jaamme kaikki näkemyksen paremmasta kunnasta ja yhteiset tavoitteet sen luomiseksi.

– Kaikki vasemmistoliiton kunnanvaltuutetut sitoutuvat työskentelemään sen eteen, että subjektiivinen päivähoito-oikeus palautetaan, ryhmäkokoja ei kasvateta ja kaikille peruskoulunsa päättäville nuorille on paikka toisen asteen koulutuksessa. Suomella on maailman parhaat päiväkodit ja koulut. Me aiomme varmistaa, että näin on myös jatkossa, kuvasi Andersson vasemmiston tavoitteita.

– Kaikki vasemmistoliiton kuntavaltuutetut sitoutuvat siihen, että kohtuuhintaista asumista lisätään ja että kunnissa kaavoitetaan riittävästi asuntoja. Haluamme tehdä kaikista Suomen kunnista energiaviisaita varmistamalla rakennushankkeiden energiatehokkuuden ja että kunnalliset energiayhtiöt investoivat uusiutuvaan energiaan, totesi Li Andersson.

Pirkanmaalta puoluevaltuutettu Jouni Sirén muistutti puheenvuorossaan, että vasemmistoliitto ei tietenkään vastusta sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjien valinnanvapautta sinällään, mutta se ei hyväksy sellaista ”valinnanvapautta”, joka tekee verovaroilla maksettavista palveluista yksityisen bisneksen rahastusautomaatin.
– Julkisesti tuotetut sosiaali- ja terveyspalvelut on jatkossakin säilytettävä, jotta kaikilla kansalaisilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet saada nämä tärkeimmät palvelut, sanoi Sirén.

 

Lisää aiheesta  Vasemmalla Kaistalla

Pirkanmaan puoluevaltuutetut valittu (20.3.2016)

Suora lähetys ja tallenteet puoluevaltuusto kokouksesta

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokous jatkuu tänään sunnuntaina. Puolille päiville asti kokousta voi seurat suorana verkossa. Samalla Vasemmisto live sivulla on myös tallenteet eilisistä istunnoista.

Vasemmisto live (Suora lähetys ja tallenteet vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksesta 19-20.11.2016)

Lisää aiheesta muualla verkossa

Pirkanmaan puoluevaltuutettujen esittelyt Pirkanmaan vasemmiston sivuilla

Vasemmistoliiton puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsenet

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *