Artikkeli: Uutiset 2013–2018

24.11.2016 klo 07:54

Tampereen Vasemmiston johto uudistui

Jouni Sirén jatkaa Tampereen Vasemmiston piheenjohtajana. Uutean varapuheenjohtajana aloittaa Virva-Mari Rask. Kuva Seppo Säämäki.
Jouni Sirén jatkaa Tampereen Vasemmiston puheenjohtajana. Uutena varapuheenjohtajana aloittaa Virva-Mari Rask. (Kuva: Seppo Säämäki)

 

VK
Tampereen Vasemmiston syyskokous keskiviikkona alkoi tiukoissa tunnelmissa. Monitoimitalo 13:n kokoushuoneessa ei tahtonut riittää tuoleja kaikille kokousedustajille ja kiinnostuneille. Lopulta myös toisesta kokouksesta paikalle kiiruhtaneelle apulaispormestari Mikko Aaltoselle löytyi istuin.

Kokouksessa hyväksyttiin toimintalinjat ensi vuodelle ja valittiin kunnallistoimikunta eli Tampereen Vasemmiston hallitus vuodelle 2017. Puheenjohtajaksi valittiin uudestaan Jouni Sirén ilman vastaehdokasta, mutta muut jäsenet valittiin äänestämällä. Varapuheenjohtajaksi tuli selvällä äänten enemmistöllä Virva-Mari Rask. Muut varapuheenjohtajaehdokkaat olivat Ulla Aatsinki ja Anne Karinen.

Uuden kunnallisjärjestön varsinaiset jäsenet ovat: Liisa Ahola (uusi), Elina Halttunen-Riikonen (uusi), Ari Jalava, Veijo Laitinen, Sampsa Rantanen (uusi), Leena Rodriguez (uusi), Anu Ropponen, Päivi Tyni (uusi), Noora Tapio (uusi) ja Miika Tamminen (uusi). Varajäseniksi valittiin Antti Yrjönen, Marja-Riitta Martti (uusi), Anne Karinen, Annu Toljola ja Timo Lahtinen.

Kokouksessa käytiin läpi vasemmistoliiton valtakunnalliset kuntavaalikärjet. Ne ovat hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille, kohtuuhintaisen asumisen ja sujuvan joukkoliikenteen varmistaminen ja koulujen ja varhaiskasvatuksen nostaminen maailman huipputasolle.

Kokousväki keskusteli vilkkaasti Aaltosen alustuksen pohjalta Tampereen poliittisista kiemuroista kuntavaalien edellä. Tavoitteeksi asetettiin saada Tampereen sosiaali- ja terveyspalvelut niin hyvään kuosiin, että porvarihallituksen kaavailema sote-uudistus ei pääse romuttamaan niitä, ennen kuin uusi hallitus korjaa uudistuksen vahingot. Uusi kunnallistoimikunta sai evästykseksi tarttua jämäkästi kunnallispolitiikkaan.

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

Tampereen Vasemmiston verkkosivut

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *