Artikkeli: Kuntavaalit 2013–2018

6.11.2016 klo 13:18

Virtain vasemmisto tavoittelee toista paikkaa

Virtain vasemmistolaiset syyskokoustivat työväentalon takahuoneessa, sillä talo on vuokrattu seurakunnalle väistötiloiksi.
Virtain vasemmistolaiset syyskokoustivat työväentalon takahuoneessa, sillä talo on vuokrattu seurakunnalle väistötiloiksi.

 

Teksti ja kuvat: SINIKKA TORKKOLA         
Virtain vasemmistoliiton valmistautuminen ensi kevään kuntavaaleihin on alkanut. Syyskokouksessa ensimmäiset kolme ehdokasta Pauli Kotalampi, Sanna Viitanen ja Risto Viitanen allekirjoittivat ehdokaslomakkeen. Pauli Kotalampi on tällä hetkellä kaupunginvaltuutettu, Sanna Virtanen sivistyslautakunnan jäsen ja Risto Viitanen lupapalvelulautakunnan jäsen.

Virtain vasemmistoliiton vaalivastaava Risto Viitanen kertoo ehdokashankinnan vasta alkaneen. Tavoitteena on saada enemmän ehdokkaita kuin edellisissä kuntavaaleissa. Tuolloin ehdokkaita oli 12.

Virtain vasemmisto tavoittelee vaalivoittoa ja valtuutettujen määrän kasvattamista yhdestä kahteen. Edellisissä kuntavaaleissa toinen valtuustopaikka jäi vain 25 äänen päähän. Valtuutettu Pauli Kotalampi pitää kannatuksen kasvua hyvin mahdollisena, sillä kansalaiset kaipaavat nykypolitiikalle suunnanmuutosta. Erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja Virtain valtapuolueen keskustan vastuu puhututtaa.

– Virtolaisia huolettavat erityisesti terveyspalvelut. He pelkäävät, että sote-sotku huonontaa palveluita entisestään, kuvaa tilannetta Pauli Kotalampi.

Vasemmistoliiton virtolaiset kuntavaaliehdokkaat Risto Viitanen, Sanna Viitanan ja Pauli Kotalampi.
Kuntavaaliehdokkaat Risto Viitanen, Sanna Viitanan ja Pauli Kotalampi lähtivät ehdolle, sillä Virroillakin tarvitaan vasemmistolaista politiikkaa parantamaan kaupunkilaisten palveluita.

 

Naurusta ja hyvästä mielestä ei ollut puutetta, vaikka Virtain vasemmiston syyskokouksen puitteet olivatkin totutusta poikkeavat. Kokousväki istui palttoot päällä Virtain työväentalon takahuoneessa, joka oli täynnä muuttotavaraa. Varsinaiselle työväentalon puolelle ei ole asiaa, sillä se on vuokrattu Virtain seurakunnalle väistötiloiksi. Seurakunnan tilojen remontti kestää maaliskuun loppuun. Huhtikuussa työväentalo on jälleen omassa käytössä.

Viime sunnutaina pidetyssa kokouksessa osaston puheenjohtajaksi valittiin Pauli Kotalampi ja varapuheenjohtajaksi Sanna Viitanen. Johtokunnan jäseniksi kokous valitsi Katja Kotalammen, Arja Mykkäsen ja Kimmo Viitasen sekä varajäseniksi Matti Viitasen ja Risto Viitasen.  

 

 

Lisää aiheesta Vasen Kaistalla

Virrat ja Ylöjärvi: lisäpaikka jäi parinkymmenen äänen päähän (3.11.2016)

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Virtain vasemmisto (verkkosivut)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *