Artikkeli: Lukijoilta 2013–2018

18.1.2017 klo 09:34

Eteläpuiston hävitettävät puut merkattiin

Eteläpuiston puolustajat merkkasivat uhattuja puita sunnuntaina. (Jutun kuvat: Cai Melakoski)

 

PENTTI METTINEN   
Eteläpuiston ystävillä riittää kiirettä, sillä periksi ei aiota antaa. Alueen lopullinen asemakaavaehdotus on nyt esillä. Muistutus kaavasta on jätettävä tämän kuun aikana. Kaadettavaksi aiottuja puiston puita merkattiin viime sunnuntaina värillisin nauhoin.

Merkkausnauhat saivat seurakseen vielä ohjeet muistutuksen jättämisestä. Tämä on meidän havainnekuvamme siitä, mikä Eteläpuistoa uhkaa. Se on vastapainoksi Aamulehden niin sanotuille havainnekuville. Puiden nauhoitus osoittaa, että kyseessä on avohakkuu.

Aamulehdessä oli 13.12.2016 esitetty taiteilijalla teetettyjä ilmavia havainnekuvia tulevasta ”ihanuudesta” asiaan kuuluvine rekvisiittoineen. Katot oli väritetty vihreiksi ja joutsenet uivat talojen edustalla.  Näiden kuvien tehtävänä on saada raskas näyttämään kevyeltä, iso näyttämään pieneltä ja ihmiset näyttämään onnellisilta.

Kysymys ei ole ollenkaan siitä, olisiko näissä taloissa kiva asua ja onko joitakin asuntoja mahdollisesti varattu myös vähävaraisille. Nyt ollaan tuhoamassa 100-vuotias puisto. Ollaan kaatamassa 250 puuta, tuhoamassa puiston historiallinen miljöö Hämeenpuiston päätteenä, musiikkiopiston ja Klingendahlin vieressä. Kaupunkilaisten yhteisesti omistama puisto aiotaan yksityistää umpikortteleilla. Sitä me Eteläpuisto ystävät emme hyväksy.  

|||

Kaupungin järjestämä yleisötilaisuus asemakaavasta on tänään 18.1.2017. kello 18.00 valtuustosalissa.

Adressi Eteläpuiston säilyttämisen puolesta

Kaavaehdotusta koskevan muistutuksen voi jättää Tampereen kaupungin kirjaamoon 31.1. mennessä.

Aiheesta aiemmin Vasen Kaistassa:

Eteläpuistoa uhkaa tuho (21.2.2016)

Eteläpuistoa ei pidä tuhota, vaan kehittää puistona (19.12.2016)

Eteläpuisto viritti keskustelua tulevaisuuden Tampereesta (26.11.2016)

Elääkö Eteläpuisto? (7.10.2016)

Onko Eteläpuisto ylellisyyttä? (29.6.2016)

Lisää aiheesta muualla verkossa

Eläköön Eteläpuisto (Liikkeen kotisivut)

Eteläpuiston puolustajat (Facebook-ryhmä)

Eteläpuiston suunnittelu (Tampereen kaupunki)

Eteläpuiston osallistumis- ja arviointisuunnitelma (Tampereen kaupunki)

Vihervuosi 2016

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *