Ehdokasmäärä kasvoi Orivedelläkin

VASEN KAISTA, ORIVESI   Vasemmistoliitto kasvatti ehdokasmääräänsä Orivedellä. Valtuustoon pyrkii nyt yksi ehdokas enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Ehdokkaita on 16.

Uusien ja aiemmin ehdolla olleiden määrä on tasan, molempia on kahdeksan. Kaikki nykyiset vasemmiston valtuutetut hakevat jatkoa. Ehdokkaista naisia on 7 ja miehiä 9.  Kymmenen henkilöä on sitoutumattomana vasemmistoliiton listalla.

Juhani Ahonen on ehdokkaista vanhin, 71-vuotias. Nuorimmalla on ikää 34 vuotta. Hän on Pitkäjärvellä asuva, vastikään Orivedelle muuttanut Kati Joki. Ehdokkaiden keski.ikä on 52,6 vuotta.

Vasemmiston ehdokkaiden ammattijakauma on aiempia vaaleja laajempi. Mukana on myös yrittäjiä.

Monet ehdokkaista ovat varsin uusia orivesiläisiä. Kaukaisin muuttaja on Etelä-Amerikasta Hirsilään muuttanut kirvesmies ja muusikko Rafael Cachiguango.

Vasemmistoliiton vaaliasiamiehen Reijo Kahelinin mukaan ehdokashankinta oli mielenkiintoista. Selvästi saattoi havaita, että yhteisten asioiden hoitaminen kuntatasolla kiinnostaa ihmisiä ja monet ovat valmiita vastuun kantamiseen. Niin ehdokkaamme kuin tällä kertaa sivuun jättäytyneet ilmaisivat halunsa panostaa kunnan asioiden hoitoon sataprosenttisesti. Pelko ajan riittämättömyydestä olikin suurin syy jättäytyä ehdokkuudesta.

Kahelinin mukaan ehdokashankinta tuotti myös uusia jäseniä Vasemmistoliittoon. Orivedellä oltiin siis samassa linjassa koko maan kanssa. Vasemmistoliiton jäsenmäärä koko maassa on kuluvan vuoden aikana lisääntynyt huomattavasti.

Vasemmistoliiton ehdokkaat ovat (U tarkoittaa ehdokasta, joka ei ole ollut mukana aiemmin)

Sähkömies Juhani Ahonen
Rakennusmies Ari Aukee (sit) (U)
Kirvesmies, muusikko Rafael Cachiguango (sit) (U)
Nuorten starttivalmentaja Markus Hannila (sit) (U)
Mainostoimistoyrittäjä Sanna Hellekoski (sit)
Muotoilija Kati Joki (sit) (U)
Suuhygienisti Anne Kahelin
Kehityspäällikkö Reijo Kahelin
Koneenkuljettaja Mika Karsikas
Psykoterapeutti Irma Koskela
Kirvesmies Tero Laurikainen (sit) (U)
Lastenhoitaja, luottamusmies Mari Lind (sit) (U)
Maatalouslomittaja Arto Sallinen (sit)
Metallityöläinen Reijo Salonen (sit)
Hierojayrittäjä Jenni Saxholm (U)
Erityisopettaja Sirpa Uimonen (sit) (U)

|||

Etusivun kuvassa Oriveden kaupungintalo. (Kuva: Tiina Jalava)

*

Leave a Reply