Artikkeli: Kuntavaalit 2013–2018

8.2.2017 klo 17:55

Koivulaakso: Sadoilla ideoilla kuntia uudistamaan

Dan Koivulaakso pääsi heti kuntavaalityön pyörteisiin uudessa työpaikassaan vasemmistoliitossa. Kuvassa Haapaniemen työvoimatoimiston vieressä Helsingissä, etuvasemmalla näkyy teatterikorkeakoulu. (Kuvaaja: Henri Salonen)

 

Teksti: CAI MELAKOSKI   
‒ Vasemmistoliiton kampanja #100ideaa on käynnistynyt hyvin. Olemme saaneet paljon uusia ideoita. Tärkeää on myös kampanjan viesti, joka kertoo meidän olevan tavoitettavissa, arvioi puolueen tuore poliittinen sihteeri Dan Koivulaakso kampanjaa.

Sata ideaa on toiminnallinen osa vasemmistoliiton viime lauantaina julkistettua kuntavaalikampanjaa. Puolueen vaalitunnuksen Turvallinen tulevaisuus tehdään nyt ympärillä on neljä toisiaan tukevaa kärkikysymystä sekä #100ideaa-demokratiakampanja. Kärjet ovat:

  • Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kuuluvat kaikille
  • Suomessa on maailman parhaat koulut ja että kaikilla lapsilla on yhtäläinen oikeus varhaiskasvatukseen
  • Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
  • Parempi työllisyys ja hyvät työehdot

#100ideaa -kampanjan verkkosivuille on jo valmiiksi koottu 100 vasemmistoaktiivien keräämää ideaa kuntien toiminnan parantamiseksi, ja nyt kerätään kuntalaisilta lisää, ja kuntakohtaisia ideoita muun muassa toreilla ja ostoskeskusten edessä.

Ideat voi lähettää varustamalla Twitter- tai Instagram-viesti tunnuksella #100ideaa tai kirjoittamalla ideat kampanjan nettisivulla olevaan lomakkeeseen.

 

Uudella poliittisella sihteerillä on kansalaisjärjestö- ja ammattiyhdistystausta

Vasemmistoliiton uusi poliittinen sihteeri on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt osallistua monenlaiseen toimintaan. Dan Koivulaakso on 36-vuotias kansalaisaktivisti, joka tarttunut kansalaisoikeuksien puutteisiin, asunnottomuuteen poistamiseen ja moniin muihin muihin ajankohtaisiin ongelmiin.

Työkokemusta Koivulaakso on hankkinut muun muassa Amnestyssa kampanjakoordinaattorina, Kansainvälinen vapaaehtoistyön pääsihteerinä, Vasemmistonuorten puheenjohtajana ja viimeksi Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) kunta-alan sopimustoimitsijana. Koivulaakso on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistossa vuonna 2008. Hän on myös Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

Tammikuussa poliittisen sihteerin tehtävän aloittanut Koivulaakso pitää tämänhetkisistä töistään tärkeimpänä kuntavaaleihin valmistautumista:

‒ Juuri nyt on tärkeää tarjota poliittista tukea kuntavaalikampanjointiin. Tehtävänkirjo on vähintäänkin laaja.

‒ Vaalien keskeisin kysymys on sosiaali- ja terveysuudistus ja hallituksen pakkoyhtiöittämisen kaataminen. Ei voi olla valtion tehtävä edistää terveyskonsernien etua kansalaisten terveyden ja hyvinvoinnin kustannuksella, toteaa Koivulaakso, ja rientää takaisin töihinsä.

Lue lisää aiheesta:

Turvallinen tulevaisuus tehdään nyt! (Vasemmistoliiton tiedote 3.2.2017)

#100ideaa (Kampanjasivut)

Tampereen vasemmisto vauhdissa parempien sote-palveluiden puolesta (Vasen Kaista 6.2.2017)

Vasen Kaista kuntavaaleista

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *