Artikkeli: Kuntavaalit 2013–2018

6.2.2017 klo 16:30

Tampereen vasemmisto vauhdissa parempien sote-palveluiden puolesta

Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaa tapasivat kaupunkilaisia Tammelantorilla vasemmalta Päivi Tyni, Aaron Ilmakari, Ulla-Leena Alppi, Erkki Taatila, Ilkka Järvelä, Mahmoud Machaal, Anu Ropponen, Riina Inkinen, Kalle Hyötynen, Johanna Lehtonen ja Sinikka Torkkola. Kuvan otti ehdokkaita tapaamaan tullut kaupunkilainen.

 

Teksti: SINIKKA TORKKOLA     
Tampereen vasemmiston ehdokaslista täyttyy vikkelään ja vaaliohjelmaa sorvataan seitsemässä työryhmässä. Lauantaina, jolloin vasemmistoliitto avasi valtakunnallisen kuntavaalikampanjansa, tamperelaiset ehdokkaat tapasivat kaupunkilaisia Tammelantorilla.

Kampanjapäivän teema, sosiaali- ja terveyspalvelut saivat niin sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta kuin nykyisistäkin palveluista huolestuneet kaupunkilaiset liikkeelle. Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava apulaispormestari Mikko Aaltonen (vas.) saikin vastata lukuisiin kysymyksiin.

Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaat ovat sitoutuneet parantamaan sosiaali- ja terveyspalveluja koko maassa. Sairaan pitää päässä nopeasti hoitoon, kaikille maassa asuville pitää taata laadukkaat ja yhdenvertaiset palvelut. Vanhusten hoivapalveluiden tulee olla tarpeen mukaisia ja palveluiden käyttäjien itsemääräämisoikeus tulee varmistaa.

Terveyskeskusmaksujen poistaminen oli Tampereen vasemmiston tavoitteena jo edellisten, vuonna 2012 käytyjen kuntavaalien tavoite. Maksuttomuus on keino saada pienituloiset kaupunkilaiset hakeutumaan hoitoon ajoissa. Viive hoidon aloittamisessa ei vain pitkitä taudista tervehtymistä vaan viivyttely voi myös pahentaa sairautta ja kasvattaa hoidon kustannuksia. Oikea-aikainen ja oireenmukainen hoito onkin sekä sairaan että koko yhteiskunnan etu.

 

Tampereen vasemmiston vaaliohjelmatyöryhmät

Päivähoito ja perusopetus, vetäjä: Ulla Aatsinki 

Kultturi- ja vapaa-aika, liikunta, vetäjä: Minna Minkkinen 

Sosiaali- ja terveyspalvelut, vetäjät: Pirjo Savonrautia ja Mirja Juusola

Kaupunkikehitys, liikenne, asuminen, vetäjä: Sirkkaliisa Virtanen 

”Elinvoima”; työllisyys, yrittäjyys, itsensätyöllistäjät, koulutus, vetäjä: Jouni Sirén 

Kaupungin talous ja henkilöstö, vetäjä: Mikko Aaltonen 

Ympäristö, vetäjä: Airi Karjalainen

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

Tampereen vasemmiston verkkosivut

Vasemmiston valinta: Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille (Vasemmistoliiton verkkosivut)

Vasemmiston #100-ideaa -kampanja

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *