Artikkeli: Kuntavaalit 2013–2018, Uutiset 2013–2018

20.2.2017 klo 08:32

Ruutuhyppelyä Tampereen valtuustossa

 

Teksti ja kuva: CAI MELAKOSKI   
Yli kymmenesosa Tampereen valtuutetuista on siirtynyt valtuustoryhmästä, jonka listalta hän sai äänensä vuoden 2012 kuntavaaleissa. Perussuomalaisten valtuustoryhmä on hukannut liki puolet valtuutetuistaan, vasemmistoliiton ryhmästä tuli neljänneksi suurin, kaksi uutta valtuustoryhmää syntyi ja kaksi ryhmää katosi valtuuston istumajärjestyksestä. Siinä Tampereen kaupunginvaltuuston ryhmänvaihtouutiset lyhyesti.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä pienenee samaan tahtiin kuin puolueen valtakunnallinen kannatus hupenee. Valtuustoryhmästä on lähtenyt 44,5 prosenttia valtuutetuista, valtakunnallisesta kannatuksesta hieman enemmän kahden vuoden takaisten eduskuntavaalien jälkeen, jos kannatusmittauksiin on uskominen.

Perussuomalaisten yhdeksän valtuutetun ryhmän kutistuminen viiden hengen ryhmäksi tarkoitti myös vasemmistoliiton seitsenhenkisen ryhmän nousemista valtuuston neljänneksi suurimmaksi ryhmäksi.

Keskustan valtuustoryhmä kasvoi kolmijäsenisestä viisijäseniseksi sen jälkeen kun se sai riveihinsä perussuomalaisten listoilta valitut Laila Koskelan ja Timo Vuohensillan. Valtuuston alkuperäisistä ryhmistä on kuitenkin kaikkein eniten kasvanut Tampereen Puolesta, joka on kolminkertaistanut jäsenmääränsä. Ensin ryhmään liittyi Yrjö Schafeitel kaksi vuotta sitten, ja Mikko Leppälahti kuluvan vuoden puolella. Molemmat valittiin valtuustoon kokoomuksen listoilta, Leppälahti alunperin valtuuston varajäseneksi.

Kahden valtuutetun menetyksen vastapainoksi kokoomuksen ryhmä sai yhden uuden jäsenen perussuomalaisten ryhmästä, Seppo Silvennoisen.

Neljäs perussuomalaisten joukon jättäneistä, Aarne Raevaara on vaihtanut ryhmää peräti kahdesti. Eronsa jälkeen hän perusti Raevaara-valtuustoryhmän, mutta 23. tammikuuta kuluvana vuonna hän perusti yhdessä SKP:n valtuustoryhmän ainoan jäsenen, Jari Heinosen kanssa uuden, VaihtoehtoTampere -nimisen valtuustoryhmän.

Aiheesta aiemmin Vasen Kaistassa:

PS häviöllä valtuustojen tuolileikissä (5.10.2016)

Pirkanmaan valtuustoissa 19 loikkausta (20.4.2016)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *