Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

28.2.2017 klo 19:20

Seppo Säämäki: setämiesfeministi haluaa pelillistää demokratian

Peliohjelmoijan avaran ja viihtyisän työhuoneen kruunaa viihdekäyttöön vihitty nurkkaus moderneine laitteistoineen.

VASEN KAISTA
Tampere on Suomen eurooppalaisin kaupunki ja pidetään se sellaisena eikä anneta ummehtuneen umpimielisyyden tuhota sitä. Kaupunkitila kuuluu kaikille tulotasosta ja asemasta riippumatta. Taistelussa ilmastomuutosta vastaan Tampereen tulisi pyrkiä esikuvaksi muulle maailmalle.

Millainen päättäjä?

Pidän asioihin perehtymisestä ja minulla on luovia ideoita, mutta tärkeimmäksi nostan halun pyrkiä siihen, etten vain tyytyisi puhumaan muiden puolesta. Etuoikeutettu asemani keski-ikääntyvänä setämiehenä suo mahdollisuuksia raivata enemmän tilaa niiden omille äänille, jotka nyt on vaiennettu marginaaliin sukupuoltensa, luokka-asemansa tai rodullistamisen takia.

Millainen Tampere?

Avoin data ja nykytekniikka antaa uusia mahdollisuuksia demokratialle. Osallistuminen päätöksentekoon tulisi olla yhtä helppoa kuin Pokemon Go:n pelaaminen. Marginalisoitujen ryhmien osallistumismahdollisuuksiin tulee kiinnittää erityishuomiota.
Pienituloisimmille pienetkin parannukset merkitsevät paljon, kuten aktiivipassi ja kohtuullisten asumismenojen rajan korjaus viime kaudella osoitti.
Ilmaston lämpeneminen on ihmiskunnan olemassaolon suurin haaste, ja mikään panostus sen hillintään ei ole liikaa. Kyseessä ei ole vain Tampereen, vaan koko ihmiskunnan tulevaisuus.

Kaikkien alojen erikoisdiletantti ja setämiesfeministi

En koskaan ole tyytynyt erikoistumaan vain yhteen asiaan, joten vaihtoehdoksi jäi olla kiinnostunut kaikesta maan ja taivaan välillä. Šostakovitšista scifiin, valokuvauksesta virkkaamiseen, karaokesta osterivinokkaiden kotikasvatukseen… harrastuksia minulla riittää moninkertaisesti enemmän kuin vapaa-aikaa.
Aviopuolisoni on tv:stä tuttu valtakunnanfeministiksikin tituleerattu tohtori Saara Särmä. Tunnustauduin kyllä feministiksi jo ennen kuin olimme tavanneet.
Kun teini-ikäinen tytär tulee viikonlopuksi, käymme museossa tai ihan vain kävelemässä Pyynikin harjulla.

Peliohjelmoija, ”synkkä esteetikko”

Matkapuhelinsoftavuosien jälkeen olen työskennellyt parisen vuotta pienessä pelifirmassa, joka on tähän mennessä julkaissut yhden K18-luokitellun gladiaattoriteemaisen taistelupelin mobiilialustalle. Pienessä yrityksessä käsissä on pidettävä kaikki teknisen toteutuksen rönsyt alusta loppuun.
Vapaa-aikana rentoudun muun muassa taideyhdistyksemme Saastamaa Kollektiivin projekteissa. Saastamaan tavaramerkki on tummasävyinen postapokalyptinen estetiikka, joka sopii kaikkeen valokuvataiteesta sissiviljelyprojekteihin. Kaasunaamari on vahva symboli tälle aikakaudelle.

Seppo Säämäki

Ikä: 39 vuotta

Ammatti: Lead Game Programmer / Johtava ohjelmoija, peliala

Kaupunginosa: Amuri

Kunnalliset luottamustehtävät: Tällä hetkellä ei luottamustoimia, aiemmin Tampere Infran johtokunta, sitä ennen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuvantamiskeskuksen johtokunta 2008–2012

Ota yhteyttä:

seppo.saamaki[AT]gmail.com

Facebook

Twitter

Instagram

Kotisivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *