Artikkeli: Uutiset 2013–2018

1.2.2017 klo 08:13

Tammikuun kirjailijatapaaminen Sastamalan Pukstaavissa

Kuva Sastamalan vasemmiston kirjallisuusillasta Pukstaavissa. Seuraava kulttuuritapahtuma on 25.2. Raivion Työväentalolla eli Vammalan teatterissa, sillon aiheena on Tyrvään historia.

 

Teksti: PIRKKO NIEMI Kuva: VELI-PEKKA HAKALA   
Vasemmistoliiton Sastamalan kunnallisjärjestö järjesti tilaisuuden Pukstaavissa, kirjan museossa Sastamalassa. Vieraina olivat kirjallisuuden emeritusprofessori Tarmo Kunnas ja yhteiskuntatieteiden tohtori, kansanedustaja Anna Kontula. Paikalla oli yli 30 henkeä, joista suurin osa ei ollut aktiivisia vasemmistolaisia, vaan muuten teemasta kiinnostuneita.

Anna Kontula sanoikin osuvasti, ettei meidän kannata keskenämme kokoontua, vaan laajentaa sinne, missä on toisinajattelevia. Tarmo Kunnas korosti puheenvuorossaan, miten rahan valta on tullut keskeiseksi kaikkialla ja moraalikysymykset ovat toissijaisia ja häilyviä. Hän puhui myös teknologiasta ja sen ylivallasta.

Anna Kontula kertoi Luokkalaki-kirjansa teemoista. Miten yhteiskunnassa tapahtuu kuin vaivihkaa eriarvoistumista ja työväenluokkaan kuuluvien syrjäyttämistä. Uudet koulutusmallit johtavat siihen, ettei työväenluokasta tulevilla ole enää mahdollisuutta tiettyihin koulutusaloihin ja ammatteihin.

Keskustelu oli vilkasta. Aina kirjastolaitoksen heikennyksistä kulttuurin alasajoon. Ihmettelin, miksei Tampereelta ollut osallistujia. Olemme aikaisemminkin järjestäneet kulttuuritapahtumia, jonne on tullut laajalti eri katsantokantoja edustavaa väkeä. On tärkeää osoittaa, että vasemmistoliitto arvostaa ja edistää kulttuuria. Onhan kulttuuri elintärkeää hyvinvoinnillemme.

Seuraavaksi järjestämme 25.2.2017 klo 15 Raivion Työväentalolla eli Vammalan teatterissa tilaisuuden, jossa Filosofian tohtori Aimo Ruusunen kertoo Tyrvään historiasta otsikolla Vaiettua Vammalassa, salattua Sastamalassa.

Toivoisin, että väki lähtisi liikkeelle ja tulisi kulttuurin kehtoon, Sastamalaan.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *