Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

8.3.2017 klo 17:47

Anne Karinen: tasa-arvon puolesta

Käyn mielelläni teatterissa. Työväen teatterin lämpiössä odotan esityksen alkua. Seuralaisena on kuvan ottanut pojanpoika. Toivon, että myös lapset ja nuoret huomioidaan ohjelmistosuunnittelussa.

VASEN KAISTA
Tampere on kaupunki, jossa on tasapainossa ihmiset ja ympäristö. Täällä mahdollistetaan hyvä elämä kaikenikäisille. Täältä löytyy asunto, oma tai vuokrattu, juuri sellainen, jota sinä elämäntilanteessasi tarvitset. Täältä löytyy lapselle päiväkoti ja koulu. Nuorelle löytyy opiskelupaikka ja opintojen jälkeen työpaikka. Vanhuksenakin sinusta huolehditaan.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä mietin päätöksen vaikutukset ihmisille, mutta myös kunnan taloudelle. Eri asuinalueita ja erilaisia ihmisiä pyrin kohtelemaan tasavertaisesti.

Millainen Tampere?

Tampere on sopivan iso suomalainen kaupunki, täällä voi harrastaa monipuolisesti ja täällä voi olla myös yksin. Tampere tarjoaa monipuoliset koulutusmahdollisuudet, peruskoulu ja päiväkodit ovat lähipalveluita. Kirjastoverkkokin on hyvä. Kaupungin kehittämiseen panostetaan alueellisesti melko tasapuolisesti.

Lasten huomioimisessa on aina parannettavaa. Päivähoidolle ja perusopetukselle on annettava riittävät resurssit. Perheitä ei saa jättää yksi ongelmissa.

Ikääntyneiden asuminen ja hoito on turvattava. Yksinäistä mummoa ei digiloikat auta, jos hän kaipaa ihmisen apua ja seuraa. Sama ongelma on monilla sosiaalisesti syrjäytyneillä.

Paritalossa ja lippukopissa

Asun Viinikassa paritalossa miesystäväni kanssa. Kesällä vapaa-ajalla minut löytää varmimmin rikkaruohoja ja kotiloita poimimassa kotipihassa. Talvella remontoin tai suunnittelen remontointia. Juhannuksena olen varmimmin Porin Mäntyniemessä urheiluseuran tanssilavan lippukopissa.

Harrastan yhteiskunnallista vaikuttamista olemalla useiden yhteisöjen hallituksissa, minulle yksi tärkeimmistä on ollut toimiminen Nuorisoasuntoyhdistyksessä.

Pullantuoksuista fammua minusta ei saa, mutta ostoskierrokselle pojanpojat minut välillä vievät. Minun roolini niillä kierroksilla on olla maksaja. Otan myös mielelläni pojat mukaan teatteriin.

Tila-asiaa ja pysäköintiä

Työnimikkeeni on tila-asiantuntija. Tehtäväni on järjestää toimitiloja kaupungin palvelutoiminnalle. Pitkä työkokemus, utelias mieli ja kiinnostus annettuihin tehtäviin ovat tehneet minusta Tampereen kaupungin rakennusten tuntijan. Työni on mahdollistanut asioihin ja taustoihin tutustumisen ja verkostoitumisen.

Olen myös työuran loppuvuosina päässyt mukaan ay-toimintaan. Kunnan työntekijöiden aseman heikennykset ovat Sipilän hallituksen aikana tulleet tutuiksi.

Olen kaupungin omistaman yhtiön Finnpark Oy:n hallituksen jäsen. Pysäköinnin järjestäminen ja liikerakentaminen on tullut siellä tutuksi.

Anne Karinen:

Ikä: 65 vuotta

Ammatti: Tila-asiantuntija, rakennusinsinööri

Kaupunginosa: Viinikka

Kunnalliset luottamustehtävät: Finnpark Oy:n hallituksen jäsen, Tampereen Työväenteatterin talosäätiön hallituksen jäsen

Muut luottamustehtävät: Kiinteistö Oy Kullervon hallituksen jäsen, Nuori Kullervo Oy:n hallituksen jäsen, Kiinteistö Oy Tampereen Keskuksen hallituksen jäsen, Pirkanmaan Työväen Keskus ry:n puheenjohtaja, Tampereen seudun loma ja virkistys ry:n hallituksen jäsen, KI Insinöörit ry:n hallituksen jäsen KTN Tampereen hallituksen jäsen

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *