Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

8.3.2017 klo 17:44

Peter Skogberg: hiilidioksidimolekyylien jahtaaja palveluksessanne

Sänky kuuluu keskelle olohuonetta! Ruudun edessä olen moninkertaisesti liikaa, mutta en voi pysäyttää ohjelmointia, fb-politikointia ja musiikkia.

VASEN KAISTA
Tampereeni on rauhallinen, mutta juhlii välillä rankastikin. Perheet ovat onnellisia, opiskelijat neropatteja, vanhukset tyytyväisiä ja yritykset tykittävät. Monikulttuurisuus ja moninaisuus näkyy. Lääkäriin pääsee, jos tulee pipi ja hoitoon, jos menee kuppi nurin. Emmekä sulata jäätiköitä päästöillämme.

Millainen päättäjä?

Olisin tuloeroja kaventava, julkisia palveluita parantava ja työllisyyttä luova päättäjä. Aito, outo, monipuolinen, viihdyttävä, epävirallinen ja selkeä. Ehkä myös sopivasti raivovegaaninen. Ja välillä asiaton, jos ei puhuta asiakysymyksistä.

Nillittäisin haaskaamisesta. Missioni olisi tarpeettomien hiilidioksidimolekyylien jahtaaminen – haluan ne piiloon Tampereen taivaalta. Unohtamatta rasismin hävittämistä.

Millainen Tampere?

Tampere on sievä ja aito. Hyvää on joukkoliikenne, parempaa olisi vielä parempi joukkoliikenne ja parasta tulee olemaan ratikka. Pyöräteihin panostaminen säästää terveyttä ja rahaa.

Päihdepalveluissa, mielenterveyspalveluissa ja perusterveydenhoidossa on paljon parannettavaa.

Pienemmillä tuloilla sinnitteleville ihmisille enemmän rahaa. Mitä useampi pystyy käyttämään tamperelaisten yritysten palveluita, sitä kivampaa myös yrittäjillä on. Kaikille jotain ja ei kellekään ei-mitään.

Eläinperheen kakkospomo

Asun Järvensivulla vaimoni, kolmen pikkukoiran ja kodinetsijäeläintarhan kanssa. Käyn ties monettako vuotta yliopistoa, mutta nyt olen oikeasti jopa skarpannut pari vuotta ja valmistun kyllä vielä.

Laulan kahdessa bändissä ja kesäisin parveke täyttyy kasveista. Viikonloppuna minut löytää usein toisena iltana Klubin jonosta. Urheilla pitäisi enemmän, mutta järjestän aina itselleni kiireen joka paikkaan, niin se hoituu siinä samalla

Sekalainen aktivisti

Työelämässä olen toiminut useita vuosia ohjelmoijana. Kuulun vasemmistoliiton IT-poliittiseen työryhmään.

Poliittisesti olen nimittänyt itseni Sekalaiseksi (ja sopivasti sekavaksi) Poliittiseksi Toimijaksi. Aloitin pestin vasemmistoliitossa vuonna 2011.

Työtehtäviäni puolueessa ovat olleet muun muassa lehdenjakaja, kansanedustajan autokuski, kansalaispalautetta vastaanottava kahvinkaataja, videotuottaja, mielenosoituksessa hytisijä, Linux-esittelyn järjestäjä, Facebookissa väittelijä, jossain satunnaisissa kokoontumisissa istuja ja itseään vaaleissa valtaan tyrkyttäjä.

Peter Skogberg:

Ikä: 30 vuotta

Ammatti: Opiskelija, ohjelmoija

Kaupunginosa: Järvensivu

Ota yhteyttä:

skogberg.t.peter[AT]student.uta.fi

Facebook

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *