Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

7.3.2017 klo 09:36

Annu Toljola: pienyrittäjien ja muiden pienituloisten puolustaja

Lempihommissa eli reissussa ulkomailla, tällä kertaa Tartossa.

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni pitää kaikista ihmisistä hyvää huolta olipa sitten kyseessä työntekijä, yksityisyrittäjä, työtön tai eläkeläinen. Erityisesti kannan huolta itseni kaltaisista, yksinyrittäjistä.

Sairastua ei pitäisi, sillä sijaisen palkkaamisen eivät yrityksen tulot riitä. Meillä ei myöskään ole varaa maksaa itsellemme työterveyshuoltoa, joka hoitaisi vaivamme pikaisesti.

Millainen päättäjä?

Ottaisin huomioon kaikenikäiset päätöksiä tehdessä. Karsisin jo kauan istuneiden päätösvaltaa ja antaisin uusille näkemyksille nykyistä enemmän tilaa päätöksenteossa.

Kaupungissa on käynnissä suuret muutokset. Suuria hankkeita, kuten ratikkaa varten otetaan lainaa. Se on hyvä – ei ne herrat olisi kuitenkaan ratikkarahoja terveydenhoitoon laittaneet tai mihinkään muihin palveluihin. Nyt voidaan odottaa saavamme paljon vuokra- sekä omistusasuntoja ratikan reitille.

Millainen Tampere?

Nyt tulevan kunnanvaltuuston jäsenet ovat erityisesti päättämässä lasten päivähoito- ja kouluasioista sekä kaavoituksesta.

Eli päätösvaltaa on karsittu aikaisempiin vuosiin verrattuna. Valtuutetut ovat kuitenkin paljon mukana myös tulevassa maakuntamallissa, jossa sosiaali- ja terveydenhuollosta päätetään. Se, mistä vanhaa valtuustoa voi kehua, on muutos: on pienet luokat ja melko turvatut pienten lasten hoitopaikat. Ainakin niistä on pidettävä kiinni.

Kaikkien tuntema kauppias kauppahallista

Olen ollut 24 vuotta Kauppahallin kauppias. Olen nähnyt edellisen lamakauden, hyvät nousukauden ajat sekä siirtymisen euroon. Ja nyt uuden nettikauppaan siirtymisen.

Työssäni tapaan kivoja ihmisiä ja on kivat työkaverit, joiden kanssa ollaan myös vapailla yhteyksissä. On harmi, että kauppahallissa käy kyllä paljon ihmisiä katsomassa 116 vuotta vanhaa hallia, mutta ostoksia tehdään aiempaa vähemmän.

Asun mieheni ja Aatu-koiramme kanssa Lamminpäässä. Meillä on kaksi poikaa ja kolme lastenlasta.

Politiikan seuraamisen aloitin jo noin nelivuotiaana Messukylän työväentalolla, jonne pappani otti aina minut mukaan SKDL:n tilaisuuksiin. Enoni Aimo Ilomäki oli monta vuotta vasemmiston valtuutettuna. Nyt hän on jo edesmennyt.

Perustulosta helpotusta pienyrittäjille

Haluan perustulon kaikille alle 12 000 euroa vuodessa tienaaville, että pienyrittäjälläkin olisi turvaa.

Olen ollut vasemmistoliiton jäsen jo vuodesta 2005 ja olin silloin ensimmäistä kertaa ehdolla valtuustoon. Minut valittiin Tampereen Aterian johtokuntaan, kun siirryttiin tilaaja-tuottaja malliin. Lautamiehenä olen ollut kolme kautta.

Kunnallisjärjestö, jossa olen ollut jo muutaman vuoden, on ollut tosi mielenkiintoista seurattavaa. Silloin kun aloitin, Tampere siirtyi juuri tilaaja-tuottajamalliin.

Länsi-Tampereen vasemmisto on hyvin toimiva puolueosasto, jonka toiminnan keskipiste on Lamminpään osuuskuntatalo. Siellä on hyvä järjestää mahtavia juhlia, kuten Punainen itsenäisyyspäivä 2016, jossa puhujana oli Arvo Aalto, kuuluisa ministeri vuosien takaa.

Annu Toljola

Ikä: 57 vuotta

Ammatti: Yrittäjä

Kaupunginosa: Lamminpää

Kunnalliset luottamustehtävät: Pirkanmaan käräjäoikeuden lautamies

Muut luottamustehtävät: Pirkanmaan lautamiesyhdistyksen hallituksen jäsen, Länsi-Tampereen vasemmiston varapuheenjohtaja, Lamminpään osuuskuntatalon toiminnantarkastaja, Tampereen kauppahalliyhdistys ry:n rahastonhoitaja

Ota yhteyttä:

Puh. 040 563 3859

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *