Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

2.3.2017 klo 16:35

Ari Jalava: Tampere tarvitsee elinvoimaa

Koko aikuisikäni olen kuulunut jatkuvasti jonkin yhdistyksen hallitukseen. Järjestötoimintaan kuuluva paperinpyöritys on erottamaton osa arkeani.

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on elinvoimainen kaupunki, jonka jokainen asukas voi ylpeydellä sanoa olevansa ”tamperelaine nääs”. Kaupunkini asukkailla on työtä, laadukkaat ja omavastuultaan edulliset peruspalvelut, toimiva joukkoliikenne ja mahdollisuudet harrastaa kulttuuria ja liikuntaa monimuotoisesti.

Millainen päättäjä?

Jotta pystyisin nukkumaan yöni rauhassa, on toisia koskettavan päätöksentekoni perustuttava kahdelle kivijalalle; demokratialle ja solidaarisuudelle. Ihmisten on päästävä vaikuttamaan heitä koskevaan päätöksentekoon ja kyettävä valvomaan sen toteutumista. Heikommassa asemassa olevista on huolehdittava, eikä ketään saa jättää millään perusteella yhteisön ulkopuolelle.

Millainen Tampere?

Työssäkäyvälle, terveelle, palkkaa ansaitsevalle Tampere on kohtuullisen hyvä paikka asua. Elämältä kolhuja saaneille, kiitos Vasemmiston valtuustoryhmän, tänne on saatu sosiaalinen luototus, aktiivipassi ja säilytetty kaikkia koskeva päivähoito-oikeus.

Jotta kaupunkimme palvelutaso pystyttäisiin säilyttämään, tarvitsemme tänne ihmisiä työllistäviä ja/tai veronmaksukykyisiä yrityksiä. Teollisuustyöpaikoistamme on vuoden 2008 tasosta kadonnut neljännes. Meidän on saatava liikenne-, toimitila-, päivähoito-, koulutusasiamme sellaiseen kuntoon, että kaupunki houkuttelee uusia ihmisiä ja yrityksiä.

Maailmanparannuksen harrastelija

Olen keski-ikäinen kumiduunari, jonka harrastuksiin kuuluvat yhteiskunnan ilmiöiden seuraaminen ja välillä enemmän, välillä vähemmän ponnekkaat yritykset paremman maailman rakentamiseksi. Yritän ajatella globaalisti ja toimia paikallisesti. Toimintakanavani ovat pääasiassa tähän mennessä olleet ay-toiminta ja puoluepolitiikka vasemmistoliiton riveissä.

Asun Kalkussa kerrostalossa toimistotöitä tekevän vaimon kanssa. Aikuinen tyttäremme asuu jo omillaan. Joskus, vaikkakin nykyään luvattoman harvoin, minut saattaa löytää Nääshallin uumenista lyömästä lähimmäisiäni kepillä tai ihan vaan nyrkeillä.

Kumiduunari, järjestömyyrä

Työssä käyn kuljetinhihnatehtaan laboratoriossa. Olen ollut töissä saman katon alla lähes kolmekymmentä vuotta eri tehtävissä kolmessa eri työsuhteessa ja nyt kuudennen työnantajan palveluksessa. Työelämän mullistukset saivatkin minut ensin mukaan ammattiyhdistystoimintaan ja sitä kautta olen ajautunut puoluepolitiikkaan.

Keski-Tampereen Vasemmiston johtokuntaan olen kuulunut vuosina 2006–2007 ja edelleen vuodesta 2012 alkaen, Tampereen Vasemmiston kunnallistoimikuntaan olen kuulunut niin ikään vuodesta 2012. Käräjäoikeuden lautamiehenä olen istunut yhtäjaksoisesti vuodesta 2005 alkaen.

Ari Jalava:

Ikä: 52 vuotta

Ammatti: Laboratorioassistentti

Kaupunginosa: Kalkku

Kunnalliset luottamustehtävät: Lautamies

Muut luottamustehtävät: Vasemmistoliiton Tampereen kunnallisjärjestön kunnallistoimikunta, Keski-Tampereen Vasemmiston johtokunta, Kalkun Kumityöväen ammattiosaston hallitus

Ota yhteyttä:

ari.jalava[AT]luukku.com

Facebook-poliitikkosivu

Twitter

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *