Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

2.3.2017 klo 16:37

Petteri Vuorikivi: nykyduunarin asialla

Pyynikki on Tampereen kauneimpia alueita. Varsinkin syksyllä, kun vaahterat tiputtavat lehtensä.

 
VASEN KAISTA
Minun Tampereellani on helppo jokaisen kulkea julkisilla kulkuvälineillä, polkea polkupyörällä tai kävellä kadulla. Mielestäni keskusta-alueella ei ole tarpeen lisätä yksityisautoilua, vaan sitä tulisi vähentää. Minun Tampereeni on esteetön ja siellä on kaikkien hyvä elää.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä tuon duunarin äänen valtuustoon, jossa sen tulee kuulua. Duunari pitää ympäristöä arvossaan, puuttuu sortavaan kielenkäyttöön, uskoo yhdenvertaisuuteen ja on päättäjänä reilu.

Tampereella politiikkaa tulisi tehdä pitkäjänteisemmin, eikä ajatellen tulevia vaaleja. Ei ole veronmaksajien asia kustantaa muutaman kuukauden ajan olemassa olevaa parkkipaikkaa Stockmannin eteen. Liikenneratkaisujen tulee hyödyttää kaikkia.

Millainen Tampere?

Tampereella taiteilijoiden tulisi tulla toimeen työllään. Tähän päästään mm. avustussummien nostolla ja työ- sekä näyttelytilojen asianmukaisella ja riittävän suurella tarjonnalla.

Ylipäätään kulttuuripalvelujen tarjoaminen on lakisääteisesti kuntien vastuulla. Taidepalvelujen turvaamisen lisäksi kaupungin tulee muun muassa vaalia kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia kaupunkikuvassa. Pidän tärkeänä, että katukulttuuria edistetään esimerkiksi laillisten graffitiseinien lisäämisellä ja vaikkapa Valoviikkojen laajentamisella lähiöihin.

Kalevan kolli ja sipsikaljavegaani

Asun Kalevassa avopuolisoni sekä kahden kollikissamme kanssa. Viihdyn Kalevassa erityisen hyvin. Asuinpaikkana Kaleva on rento, eloisa ja turvallinen – aivan kuten minä.

Harrastan kulinaristisia nautintoja sipsikaljaveganismin hengessä. Tähän harrastukseen Tampere onkin oiva asuinkaupunki, sillä valikoimaa piisaa.

Olen valmistunut kulttuurituottajaksi Humanistisesta ammattikorkeakoulusta vuonna 2012. Kulttuuri ja taide ovat olleet minulle tärkeitä kaikissa elämäntilanteissa, niin iloissa kuin suruissa.

Toiminnanjohtaja ja myyjä

Olen töissä Hämeen Vasemmistonuorten toiminnanjohtajana. Työskentelen myös osa-aikaisesti Osmonmäen Salessa.

Toimin aktiivisesti ammattiyhdistysliikkeessä. Istun toista kautta oman ammattiosastoni PAM 003 ry:n johtokunnassa sekä SAK:n Tampereen paikallisjärjestön edustajistossa. Tärkeä luottamustoimi on myös jäsenyyteni Tampereen nuorisoasuntosäätiö Tasna ry:n hallituksessa.

Lisäksi olen muutamassa muussa luottamustehtävässä. Koen luottamustehtävät tärkeänä osana yhteiskunnallista toimijuuttani.

Petteri Vuorikivi:

Ikä: 28 vuotta

Ammatti: järjestötyöntekijä, myyjä

Kaupunginosa: Kaleva

Muut luottamustehtävät: PAM 003 ry:n johtokunnan jäsen, SAK:n Tampereen paikallisjärjestön edustajiston jäsen, Tampereen nuorisoasuntosäätiö Tasna ry:n hallituksen jäsen.

Ota yhteyttä:

vuorikivi.petteri[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Verkkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *