Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

17.3.2017 klo 08:52

Emilia Lehtomäki: pienet ryhmäkoot päiväkoteihin

Lasten kanssa menossa hauska hetki kotona. Syödään jäätelöä ja nauretaan. Kuvan pääosassa taitaa olla jäätelö.

 

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on kaupunki, jossa asuu hyvin erilaisia ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa, ja kaikille heille löytyy tilaa. Ilmapiiri on salliva eikä rasismia ole. Ihmiset auttavat toisiaan. Kaikessa päätöksenteossa ja suunnittelussa otetaan huomioon vaikutukset asukkaisiin ja ympäristöön.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä sitä on kai samanlainen ihminen kuin on muutenkin. Arjesta ei pääse vieraantumaan, kun on kaksi pientä lasta ja vuorotyö, jotka pitävät huolen, ettei vapaa-aikaa juurikaan ole.

Minulla kuitenkin on halu vaikuttaa yhteisiin asioihin. Olen asunut Tampereella koko ikäni, ja uskoisin että tunnen kaupungin asioita aika hyvin.

Millainen Tampere?

Kaupunkiin on tekeillä hyviä hankkeita, kuten raitiotie. Koko ajan rakennetaan uutta. Samaan aikaan työttömyyttä on liikaa ja kaupungin on kannettava vastuutaan työllistämällä, sekä parantamalla pienyritysten toimintamahdollisuuksia.

Helpotuksekseni Tampere ei kasvattanut päiväkotilasten ryhmäkokoja eikä poistanut subjektiivista päivähoito-oikeutta. Niistä aion pitää kiinni, jos pääsen päättämään. Päiväkotien ryhmäkokoja tulisi mahdollisuuksien mukaan pienentää nykyisestä.

Kaupunkisuunnittelussa on otettava huomioon ympäristö- ja ihmisystävällisyys. Joukkoliikennettä ja kevyen liikenteen edellytyksiä pitää vielä parantaa. Autoton Hämeenkatu on hyvä alku.

Luonto ja lapset

Minulla on kaksi pientä lasta ja teen vuorotyötä sairaanhoitajana Taysissa. Mieheni on yrittäjä ja on paljon töissä. Lapset vievät käytännössä koko vapaa-ajan. Luottamustehtävät ovat hyvää vastapainoa pikkulapsiperhearjelle. Ulkoilu ja arkiaskareet lasten kanssa ovat olennainen osa elämää.

Ulkona oleminen ja luonto ovat minulle tärkeitä. Siksi viihdynkin Hervannassa. Luontoon pääsee melkeinpä takapihalta. Lisäksi kaikki palvelut ovat lähellä. Kesällä lempipaikkani on äitini kesämökki, ja viime kesältä paras kesämuisto on teltassa nukkuminen lasten kanssa mökin terassilla.

Valinnanvapaus huolettaa sairaanhoitajaa

Olen sairaanhoitaja sisätautiosastolla Taysissa. Pidän työstäni, mutta siihen on viime aikoina kohdistunut paljon muutoksia, mikä tekee työnteosta kuormittavaa. Ihan jännittää, mitä sote-uudistus ja maakunnat mukanaan tuo. Erityisen huolissani olen valinnanvapaudesta, joka pirstoo palveluita, kun alkuperäinen tavoite oli nivoa perusterveydenhuoltoa ja erikoissairaanhoitoa paremmin yhteen.

Ammattiliittoni on Tehy, ja siinä olen päässyt valtuustoon asti päättämään asioista. Viimeiset neljä vuotta olen ollut päättämässä tamperelaisten vanhusten asioista ensin laitoshoidon ja sitten kotihoidon ja asumispalvelujen johtokunnassa.

Emilia Lehtomäki:

Ikä: 32 vuotta

Ammatti: Sairaanhoitaja

Kaupunginosa: Hervanta

Kunnalliset luottamustehtävät: Kotihoidon ja asumispalvelujen johtokunnan varapuheenjohtaja vuoden 2016 loppuun

Muut luottamustehtävät: Tehyn valtuutettu

Ota yhteyttä:

emilia.lehtomaki[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *