Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

17.3.2017 klo 08:50

Jonna Luosujärvi: toimivien palvelujen kaupunki

Kuvassa olen menossa sambakoulu União da Roseiran tiloihin Nekalassa, rakkaan harrastukseni pariin siis. Sambayhteisö on kuin toinen perhe.

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on turvallinen kasvuympäristö ja asuinpaikka kaikille. Minun Tampereeni huolehtii hyvin heikoimmistaan. Minun Tampereeni luo ihmisille mahdollisuuksia harrastaa, opiskella, tehdä työtä ja kokea elämänsä merkitykselliseksi. Minun Tampereeni on tasa-arvoinen, ei kiusaa, sorra eikä syrji.

Millainen päättäjä?

Olisin keskusteleva, muidenkin ajatuksia kuunteleva ja puntaroiva, mutta mielipiteiltään jämäkkä päättäjä. Vähäisen koulutukseni korvaan sujuvasti laajalla elämänkokemuksella ja periksiantamattomalla asenteella. Itselleni tärkeitä teemoja ovat erityisesti lasten ja nuorten palvelut, matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut ja työttömien asema yhteiskunnan jäseninä.

Olen ensi kertaa ehdolla, vasemmistolainen olen ollut koko elämäni. Voisi sanoa, että siihen kasvatettu.

Millainen Tampere?

Tampere on oikealla linjalla jättämällä rajoittamatta päivähoito-oikeutta, ja kunnan tulee jatkossakin toimillaan taata laadukas varhaiskasvatus kaikille. Peruskoulu on vaarassa muuttua epätasa-arvoiseksi digitalisoituessaan, ja peruskoulun tasa-arvoisuuden säilyttäminen on ensiarvoisen tärkeää. Nuorille on löydyttävä jatkokoulutuspaikka.

Sotemyllerryksen keskellä Tampereen on tärkeää tulevaisuudessa taata hyvät ja toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut. Monimutkaisen uudistuksen myötä on vaarana, että järjestelmä muuttuu liian hankalaksi niille, jotka eniten apua tarvitsevat. Tämän ehkäisyssä kunnalla on paljon työtä tehtävänä.

Sambaava uusioperheenäiti

Nelikymppinen kahden, pian kolmannenkin lapsen äiti. Edellisestä avioliitostani minulla on ekaluokkalainen poika ja syksyllä esikoulun aloittava tytär. Tällä hetkellä rakennan uusioperhettä uuden elämänkumppanin kanssa ja olen raskaana. Perhe on minulle elämäni keskiössä.

Rakkain harrastukseni on karnevaalisamba. Olen toiminut viime vuodet sambakoulu União da Roseirassa aktiivina mahdollisuuksieni mukaan. Olen ollut muun muassa kaksi vuotta yhdistyksen hallituksessa ja pitänyt jonkin verran lastentunteja.

Työtön työläinen

Viimeisimmältä koulutusammatiltani ja työltäni olen perhepäivähoitaja. Tällä hetkellä en terveyteeni liittyvistä syistä johtuen voi toimia koulutusammatissani, ja olenkin keväästä 2014 asti ollut työttömänä.

Tulevaisuudessa edessä siintää luultavasti alanvaihto. Aiempaan koulu- ja työhistoriaani kuuluu sekalaista silppua muun muassa sairaanhoitajaopinnoista ja sosiaalityön avoimen yliopiston kursseista asiakaspalvelusihteerinä toimimiseen hissifirmassa, sekä yhdeksän vuotta vartiointiliikkeessä hälytyskeskuspäivystäjänä ja vuoroesimiehenä.

Jonna Luosujärvi:

Ikä: 40 vuotta

Ammatti: Perhepäivähoitaja, työtön

Kaupunginosa: Härmälä

Ota yhteyttä:

j.luosujarvi[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *