Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

17.3.2017 klo 08:56

Ismet Lozic: tamperelaisia ei mitata rahassa

Kuva on otettu juuri muutettuani Suomeen. Taustalla näkyvä Brechtin ”Kolmen pennin ooppera”-mainos enteili tulevaa. Brecht yhdisti minut Suomeen, sillä hänkin oli oleskellut Suomessa ja tutustuin hänen tuotantoonsa tarkemmin Suomessa.

 

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on kaupunki, joka aktiivisesti yhdistää ihmisiä. Tampereen saavutuksia ja mainetta mitataan sillä, kuinka hyvin kaupunkilaisista huolehditaan. Minun Tampereeni ottaa kaikki mukaan, eikä jätä ketään vain markkinoiden armoille. Kurjinkin tamperelainen on arvokas ihminen.

Millainen päättäjä?

Vasemmistolaisen politiikan arvot ovat monen helppo hyväksyä. Meidän täytyy tehdä helpoksi se askel, joka vaaditaan vasemmiston äänestämiseksi. Tämän askelen ottamista haluan persoonallani ja viestilläni tukea.

Päättäjänä olisin helposti lähestyttävä ja lojaali – sekä äänestäjilleni että periaatteilleni. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi päätöksentekoon täytyy ottaa mukaan erilaisia ihmisiä ja näkökulmia.

Millainen Tampere?

Tampereeseen on helppo rakastua. Kaupunki on kaikin puolin ihmisen kokoinen. Kehittyvä julkinen liikenne, kirjastot ja kulttuuritarjonta, liikuntamahdollisuudet ja laajat sote-palvelut tukevat hyvää elämää.

Uusliberalismi mittaa ihmisarvon rahassa ja tuottaa vähän voittajia ja paljon häviäjiä. Tampereella ei ole varaa jakaa kaupunkilaisia jyviin ja akanoihin. Tarvitsemme lisää matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluja.

Työttömyyden vähentämiseksi on tehtävä rohkeita ratkaisuja ja oltava tiennäyttäjä. Asuntotarjontaa on lisättävä ja monipuolistettava. Ekologinen Tampere tekee pyöräilystä ja julkisesta liikenteestä ykkösvaihtoehdon.

Kriittinen rauhanpuolustaja

Minusta tuli tamperelainen vuonna 2010. Sittemmin olen rakastunut saunomiseen, Tampereen kirjastoihin ja tähtitieteeseen. Tammelassa sijaitsevalta parvekkeeltani olen nähnyt Saturnuksen renkaat.

Olen kotoisin Bosniasta, josta jouduin sodan vuoksi pakenemaan perheeni kanssa Saksaan 90-luvun alussa. Pakolaisuus politisoi minut perusteellisesti ja teki minusta rauhan puolustajan.

Saksassa vietin ison osan elämästäni ja koin myös uusliberalismin aallon, joka muutti yhteiskuntaa epätasa-arvoisemmaksi.

Minulla on kaksi lasta. Siksi joudun lukemaan kirjani lähinnä bussimatkoilla, mutta lukuharrastus on minulle intohimo. Luen poliittista teoriaa sekä runoutta.

Lähihoitaja ja politiikan tutkimuksen maisteri

Työskentelen lähihoitajana. Aiemmalta koulutukseltani olen politiikan tutkimuksen maisteri saksalaisesta yliopistosta. Olen myös rauhan- ja konfliktintutkimuksen jatko-opiskelija Tampereen yliopistossa.

Olen toiminut ulkomaalaisneuvoston jäsenenä Saksassa neljä vuotta. Suomessa olen jatkanut integraatioteemaa muun muassa julkaisulla Ajatuksia integraatiosta vuonna 2012.

Ismet Lozic:

Ikä: 37 vuotta

Ammatti: Lähihoitaja, politiikan tutkimuksen maisteri

Kaupunginosa: Tammela

Ota yhteyttä:

Puh. 044 574 1076

lozic.ismet79[AT]gmail.com

Verkkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *