Kulttuuria, poppareita ja politiikkaa sunnuntaina Telakalla

Manzana (akustinen) on yksi Kulttuurikuplan esiintyjistä. Jutussa haastateltu Johannes Tolonen on kuvassa vasemmalla. (Manzanan lehdistökuva, kuvaaja Rami Marjamäki.)

 

Toimittaja: CAI MELAKOSKI   
Joukko tamperelaisia kulttuurialan ammattilaisia kutsuu kaupunkilaisia kulttuuritalo Telakalle huomenna sunnuntaina nauttimaan kulttuurista ja auttamaan ideointia siitä, miten Tampere saataisiin Suomen johtavaksi kulttuurikaupungiksi.

Muusikko Johannes Tolonen, yksi järjestäjistä, toivoo suurta joukkoa  tamperelaisen kulttuurielämän kehittämistä tärkeänä pitäviä mukaan:

‒ Tampere on jo hieno kulttuurikaupunki monipuolisuudessaan. Täällä on harvinaisen hyvä mahdollisuus nauttia monipuolisesti musiikista, kuvataiteesta ja muusta kulttuurista, iloitsee Tolonen.

‒ Mutta kulttuurin nauttimisen pitäisi kuulua kaikille. Paljon on vielä parannettavaa. Monille kynnys nauttia kulttuuritarjonnasta on vielä liian korkea. Kynnys liittyy sekä hintaan että tietoon. Jokaisella pitäisi olla mahdollisuus käydä konserteissa, näyttelyissä ja urheilutapahtumissa ainakin muutama kerta vuodessa ilman että tyhjä kukkaro estää sen. Kouluissa ja päiväkodeissa pitäisi nykyistä enemmän tutustua tamperelaiseen kulttuurielämään.

‒ Sunnuntaina puhumme myös, miten kulttuurin tekeminen tehtäisiin helpommaksi, ja miten kaupunki voisi tukea kulttuurityötä paremmin, Tolonen täsmentää Telakan tilaisuuden ideaa.

Kulttuurikupla ‒ popcornia ja politiikkaa on tilaisuudelle annettu nimeksi. Tapahtuman taiteellisesta puolesta vastaavat Akustinen Manzana, Kaiho Hetkenlaulaja ja Taikuri Marko. Keskustelua vie eteenpäin Legioonateatterin toiminnanjohtaja Mirva Niinivaara. Tilaisuuden järjestäjät lupaavat ajaa Kulttuurikuplassa hyviksi todettuja ideoita ja aloitteita Tampereen kaupunginvaltuustossa, jos tulevat sinne valituiksi.

Tilaisuuden toteuttavat viisi kulttuurin ammattilaista, jotka ovat myös ehdokkaina kuntavaaleissa. Kaisa Penny (sd.) ja Pilvi Kuitu (sd.), Tuila Jaatinen (vihr.)  ja Janne Kaakinen (vihr.) sekä Johannes Tolonen (vas.) haluavat nostaa Tampereen Suomen johtavaksi kulttuuripääkaupungiksi.

Ehdokkaiden tukiryhmät tarjoavat kahvit ja popcornit kello 17 sunnuntai-iltapäivänä Telakan toisessa kerroksessa alkavassa tilaisuudessa.

*

Leave a Reply