Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

22.3.2017 klo 16:14

Janne Mäenpää: yhteisöllisyys on kuntalaisten voimavara

Uuden ammatin opiskelu on arkea yhä useammalle. Minulle se tuli eteen terveyssyistä. Nyt opiskelen Humanistisessa ammattikorkeakoulusta.

 

VASEN KAISTA
Jokainen meistä tarvitsee jossain elämänsä vaiheessa tukea. Tuen on silloin oltava lähellä ja helposti saatavissa. Usein työskentely kolmannen sektorin vapaaehtois-, yhdistys- tai järjestötyössä jo ennen kuin oma tuen tarve konkretisoituu auttaa ihmistä kestämään elämän kolhut paremmin ja selviytymään takaisin elämän raiteille.

Millainen päättäjä?

Minusta tulee oikeudenmukainen päättäjä, joka haluaa, että asiat tehdään kerralla kuntoon niin, että tehdyistä päätöksistä voi olla ylpeä.

Pitää kulkea eturivissä, peesaajat menevät aina taakse ja keskittyvät muihin asioihin.

Jos jotain en tiedä, otan selvää. Tämä varmistaa sen, että en ole kuntapolitiikassa vain käymässä vaan haluan vaikuttaa pitkään.

Haluan tehdä Tampereesta kaupungin, jossa kaikilla on hyvät mahdollisuudet asua, elää ja vaikuttaa.

Millainen Tampere?

Tampere on maantieteellisesti erittäin hyvällä paikalla, tämä on iso mahdollisuus. Tampereella on urheiluseuroilla pitkät perinteet ja niiden junioritoiminta on todella tärkeää.

Voimme yhdessä tehdä tästä kaupungista menestystarinan, huomioimalla kuntalaisten näkemykset. Kansalaisvaikuttamista pitää lisätä Tampereen lukuisissa yhdistyksissä ja seuroissa, jotka tekevät tärkeätä työtä lasten, nuorten ja muiden hyväksi. Tuetaan vapaaehtoistyöntekijöitä ja jaetaan hyvänolon, vaikuttamisen ja tekemisen tunnetta näiden kautta.

Teitä ja julkisia kulkuyhteyksiä pitää olla hyvä ja helppo käyttää. Lisäisin vesiliikennettä kesäisin.

Ammatinvaihtaja Vehmaisista

Olen naimisissa ja meillä on 3- ja 4-vuotiaat lapset. Asumme Holvastin ja Vehmaisten rajamaastossa. Harrastan kalastusta ja viihdyn vesillä. Tykkään myös hoitaa pihaa sekä sienestää ja marjastaa.

Olen ammatinvaihtaja terveyssyistä. Olin rakennuksilla töissä 18 vuotta. Nyt valitsin opintosuunnaksi kolmannen sektorin nuoriso- ja kansalaisvaikuttamisen, jota olen tehnyt vapaaehtoisena jo yli 15 vuotta.

Aloitin opiskelut syksyllä 2015 ja tavoitteeni on valmistua ensi jouluun mennessä Humanistisesta ammattikorkeakoulusta yhteisöpedagogiksi. Opiskeluni rahoitan projektiluonteisella iltatyöllä Rakennusliiton Tampereen toimistolla.

Opiskelija ja vapaaehtoinen

Olen päätoiminen opiskelija. Monimuoto-opiskelu yhdistää mainiolla tavalla opiskelun, perheen ja työn. Haasteeksi muodostuu ajanhallinta. Kiinnostavaa on, kun välillä käydään tutustumassa kaupunginvaltuuston kokouksiin, välillä kirjoitetaan esseitä ja tehdään Powerpoint-esityksiä.

Projektityöni Rakennusliitossa tukee mainiosti opiskeluani ja toivon, että saan tehdä Rakennusliitolle myös opinnäytetyöni ensi syksynä.

Vehmaisten osakaskunnan hoitokunnan jäsenenä huolehdin Kaukajärven virkistyskäytöstä, lähinnä kalastuksen näkökulmasta. Istutamme esimerkiksi siikaa järveen ja myymme kalastuslupia. Olen yksi neljästä hoitokunnan jäsenestä.

Janne Juhani Mäenpää:

Ikä: 44 vuotta

Ammatti: Yhteisöpedagogiopiskelija AMK

Kaupunginosa: Vehmainen

Luottamustehtävät: Ammattiosaston taloudenhoitaja, Vehmaisten osakaskunnan hoitokunnan jäsen

Ota yhteyttä:

Puh. 050 358 3581

janne.madmax[AT]kolumbus.fi

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *