Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

22.3.2017 klo 16:14

Päivi Tyni: kaupunkia kehittämään kuunnellen ja keskustellen

Olen viihtynyt Keskustorin maanantaimarkkinoilla vasemmiston teltalla vuoden 2015 marraskuusta lähtien – tarjoillut kahvia ja jutustellut ihmisten kanssa. (Kuva: Jaakko Suomalainen)

VASEN KAISTA
Uimarannat, lähimetsät, pyörätiet ja bussit ovat minulle parasta Tamperetta. Tietenkin myös tamperelaiset itse ja heillä niin usein mukana kulkevat koirat – omaa kun en kuitenkaan halua. Auttanevatko karjalaiset sukujuuret, kun koen helpoksi jutella ihmisten kanssa lähes missä ja milloin vain.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä hankkisin mahdollisimman paljon tietoa kulloisestakin kysymyksestä ja kuuntelisin eri tahojen näkemyksiä. Verkostoituisin yli puoluerajojen ja ikäryhmien. Pyrkisin olemaan selvillä asiakokonaisuuksista ja arvioimaan syy-seuraussuhteita.

Ottaisin päätöksenteossa huomioon esteettömyyden, lapsi-, sukupuoli- ja ympäristövaikutukset sekä pitkän tähtäimen vaikutukset. Olisin myös kuntalaisten tavoitettavissa.

Millainen Tampere?

Tampere on mainio kaupunki, jossa monikin asia on kohdallaan, mutta parannettavaakin löytyy.

Terveyskeskusjonot pitää saada pois, samoin puhelinjonot lähes kaikkiin palveluihin. Kaikenikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien kuntalaisten palvelut pitää saattaa kohtuuhintaisina tasolle, johon käyttäjät ovat tyytyväisiä – tarvittaessa korottamalla kunnallisveroa.

Joukkoliikennettä pitää edelleen kehittää niin, että se on riittävän hyvää jopa vähentääkseen yksityisautoilua.

Kaavoittamisen pitää johtaa inhimillisiin ratkaisuihin. Asuinympäristöissä pitää olla myös väljyyttä ja vihreyttä. Rannat kuuluvat kaikille.

Arjen monitaituri

Asustelen itsekseni Tesoman Kohmankaaressa, jonne muutin kesällä 2014. Tätä ennen asuin 25 vuotta Kalevassa ja lapsuuteni vietin Kissanmaalla. Välillä kävin asumassa Hämeenlinnassa, Helsingissä, Hyvinkäällä ja Turussa.

Minulla on 27-vuotias tytär, jonka olen kasvattanut yksihuoltajana. Nyt on seuranani kaksi kissaa, joista toisella on diabetes.

Olen arjen taitaja: laitan ruokaa, leivon, ompelen, remontoin, hoidan huonekasveja, ja teen mitä milloinkin eteen tulee. Jos jotakin en osaa, opettelen. Viihdyn tietokoneen ääressä muun muassa lukien uutisia, etenkin yhteiskunta-asioista ja taloudesta. Somessa viihdyn myös.

Amiksesta yliopistoon

Olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja ammatiltani tutkija. Pääaineeni oli sosiaalipsykologia ja laajin sivuaineeni tietojenkäsittelyoppi. Maisteriksi valmistuin kuudessa vuodessa. Yliopisto-opinnot aloitin vuonna 1993 suoritettuani ylioppilastutkinnon Tampereen aikuislukiossa.

Tein tutkijan töitä määräaikaisissa projekteissa kymmenisen vuotta ollen välillä työtön. Viime vuosina on pidempikin työttömyys tullut tutuksi. Juuri nyt olen määräaikaisessa työssä palkkatuella.

Nuoruudessani kävin ammattikoulun tekstin- ja kuvanvalmistuslinjan ja työskentelin kirjapainoalalla pääasiassa asemoijana reilut kuusi vuotta.

Päivi Tyni:

Ikä: 54 vuotta

Ammatti: Tutkija, YTM

Kaupunginosa: Tesoman Kohmankaari

Luottamustoimet: Keski-Tampereen vasemmiston johtokunnan jäsen ja sihteeri, Tampereen vasemmistoliiton kunnallistoimikunnan jäsen

Ota yhteyttä:

paivihelena.tyni[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Twitter

Verkkosivu

Blogi

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *