Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

2.3.2017 klo 16:51

Johannes Asikainen: nukkuvien, pettyneiden ja opiskelijoiden asialla

Tunnen oloni kotoisaksi Finlaysonin alueella. Ympäristö kuvastaa minulle Tampereen historiaa ja työläistaustaa, jotka ovat läsnä omassa elämässänikin. (Kuva: Antti Yrjönen)

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on kasvava ja hyvinvoiva kasvukeskus keskellä Suomea. Se on kaupunki joka panostaa kunnallisiin palveluihin ja tarjoaa kaikille tasapuoliset mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä, synnyttäen jokaiselle hyvinvointia, työpaikkoja ja edellytyksiä harjoittaa yritys- ja kulttuuritoimintaa.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä olen aina perillä asioista, joista minun pitää tehdä päätöksiä. En pidä mutu-tuntumalla toimimisesta tai lobbareiden kuuntelemisesta. Haluan päätösteni tueksi näkemyksiä niiltä ihmisiltä, joihin kyseiset päätökset vaikuttavat. Tämän tueksi hankin käsiini aina päätöstä koskevaa asiantuntijatietoa. Olen tunnollinen ja yhteistä hyvää ajava päättäjä, joka ei halua olla toimettomana.

Millainen Tampere?

Klassisesti sanoen, Tampereella on paljon hyvää ja se on mielestäni yksi parhaista kaupungeista, mitä maailmalta löytyy. Tampere on kasvanut omana elinaikanani paljon, ja sen mukana on kaupunkiin kyetty rakentamaan toimiva julkinen liikenne ja kaupunkidynamiikka. Tampereelle on jätetty paljon viheralueita virkistymistarkoitukseen, ja vanhoja, historiallista arvoa omaavat kaupunginosat on tuotu osaksi tulevaisuuden kaupunkia. Se ei silti tarkoita, että voisimme jäädä paikallemme nauttimaan jo kypsyneistä hedelmistä, vaan meidän täytyy pyrkiä kehittämään Tamperetta näillä kaikilla saroilla.

Tampereen oma poika

Olen kohta 27-vuotias paljasjalkainen tamperelainen, asunut ikäni tässä kaupungissa ja kasvanut sen mukana. Olen opiskellut ja työskennellyt täällä monissa paikoissa, kerryttäen kokemuksia ja kohdaten monenlaisia ihmisiä. Elämä on opettanut minulle avoimuutta, ja haluan antaa jokaiselle oman arvonsa ja aikansa kertoa tarinansa.

Olen opiskellut Hervannan ammattikoulussa itseni koneenasentajaksi ja siinä ohessa ylioppilaaksi, minkä jälkeen siirryin opiskelemaan Tampereen yliopistoon yhteiskuntatieteitä. Olen valmistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi ja tänä keväänä valmistun maisteriksi.

Akateeminen sekatyömies

Olen tehnyt työkseni pääasiassa nuoriso-ohjaajan töitä ja järjestyksenvalvojan tehtäviä viikonloppuisin. Tätä ennen olen ollut töissä hoitoapulaisena ja koneenasentajana. Olen ollut jokaisessa opinahjossani luottamustoimissa. Viimeisin toimi oli yliopistolla ainejärjestömme tapahtumavastaavana, ja tällä hetkellä toimin Tampereen yliopistolla opiskelijajäsenenä Terveystieteiden tiedekunnan tutkinto-ohjelmatoimikunnassa, jonka vastuulla on opetuksen toimivuus yksikössä. Olen myös nimellisesti kahden eri yrityksen hallituksen varajäsen.

Johannes Asikainen:

Ikä: 26 vuotta

Ammatti: Yhteiskuntatieteilijä, koneenasentaja

Kaupunginosa: Amuri

Luottamustehtävät: Tampereen yliopiston Terveystieteiden tiedekunnan tutkinto-ohjelmatoimikunnan (TUOHI) opiskelijajäsen, Hallituksen varajäsen Maxjas Oy, Hallituksen varajäsen Kiinteistöyhtiö JTL-Laakso Oy

Ota yhteyttä:

Puh. 050 560 8222

Jhasikainen[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Twitter

Instagram

Verkkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *