Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

1.3.2017 klo 16:43

Lea Minkkinen: rakennetaan nuorille tulevaisuutta

Filosofiopinnot Moskovassa 1970-luvulla ja tutustuminen erilaisiin kulttuureihin ovat innostaneet syventymään vastakohtana paikallisuuteen ja kunnallispolitiikkaan.

VASEN KAISTA
Tampere on minulle asukkaidensa näköinen kotikaupunki. Se tarjoaa meille hyvän koulutuksen, tasavertaiset ja monipuoliset palvelut, enemmän työpaikkoja, henkisiä virikkeitä ja elähdyttävän luontoyhteyden. Tärkeintä on tunne, että kunta on yhtä kuin kuntalaiset.

Millainen päättäjä?

Olen ollut jäsen kaupunginhallituksessa, valtuustossa ja nyt tarkastuslautakunnassa. Kokemus ja kaupunkiorganisaation tuntemus ovat hyödyksi luottamustoimessa. Loogikon koulutus on erityisen hyödyllistä tarkastuslautakunnan arviointitehtävässä.

Millainen Tampere?

Tampere on monipuolinen ja laadukas kulttuuri- ja koulutuskaupunki. Siihen kannattaa panostaa, kun sote-palvelut siirtyvät maakunnalle. Näen tärkeänä satsaukset nuorten monipuolisiin palveluihin, jotta he pysyvät mukana maailman menossa: opiskelussa, kehittävässä harrastustoiminnassa, ammattiin valmentautumisessa ja työhön pääsyssä. Työttömyyden säilyessä Tampereella liian korkeana täytyy myös panostaa tällä alueella tukitoimiin yhteistyössä valtiollisten organisaatioiden kanssa. Vanhemmallakin väestöllä on tarpeita vaikkapa liikunta- ja kulttuuripalvelujen osalta, vaikka sote-palvelut siirtyvät maakunnalle.

Filosofi Pispalasta

Pojat ovat ”lentäneet” perheineen maailmalle ja siten eläkeläispariskunnalla riittää aikaa filosofoida Pispalan harjulla ja hoitaa luottamustehtäviä. Filosofin koulutus haastaa mieltä yhteiskunnallisiin ajatuksiin. Tarkastuslautakunta on antanut mahdollisuuden tarkastella kaupungin kehitystä laaja-alaisesti.

Sinnikäs analysoija

Työhistoria: piirisihteeri ja kv.sihteeri naisliitossa, sihteeri SKDL:n eduskuntaryhmässä ja tiedotusavustaja europarlamentaarikolla. Lisäksi kirjasuomennoksia venäjästä ja kirjoitustöitä. Aivoverenvuodon jälkeen jäin eläkkeelle. Sairasloman jälkeen palasin tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi. Tämän lautakunnan jäsenenä toimin nytkin. Lautakunta valmistelee valtuustolle arvionsa kaupungin talouden ja toiminnan tilasta.

Lea Minkkinen:

Ikä: 68 vuotta

Ammatti: PhD

Kaupunginosa: Pispala

Kunnalliset luottamustehtävät: Tarkastuslautakunnan jäsen

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *