Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

1.3.2017 klo 16:40

Jukka Pikkarainen: ihmiset ensin

Luonnossa liikkuminen on minulle rakasta. Luonnossa mieli rauhoittuu ja pääsee hetkeksi hiljentymään.

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on ihmisläheinen ja vihreä kaupunki. Kaupungissa on tilaa erilaisuudelle ja siellä vallitsee rohkaisemisen kulttuuri. Haluan nähdä Tampereen vapaana rasismista ja toisenlaisuuden halventamisesta. Ihmisiä rohkaistaan ideoimaan ja yrittämään. Ihmisestä huolehditaan vauvasta vaariin laadukkaasti. Apua on helposti ja nopeasti saatavilla. Tampere tarvitsee ympärilleen hyvinvoivaa ja hoidettua luontoa, jonne kuntalaisilla on helppo pääsy.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä olen lähellä ihmisten arkea ja arjessa mukana. Minut tavoittaa helposti ja olen halukas kuuntelemaan ja toimimaan. Kun lähden ajamaan jotain tärkeätä hanketta, niin teen kaikkeni, jotta tämä hanke menisi läpi, enkä tule luovuttamaan helposti. Päättäjänä tutustun huolellisesti erilaisiin vaihtoehtoihin ja olen valmis muuttamaan oman kantani, jos huomaan jonkin toisen idean toimivan paremmin kuin omani.

Millainen Tampere?

Kun muutin avioliiton myötä Tampereelle, ihastuin kaupungin kiireettömyyteen ja inhimillisyyteen. Tampereella on hyviä liikuntamahdollisuuksia ja hyvä joukkoliikenneverkosto. Haluaisin muuttaa Tampereen keskustan autottomaksi ja tehdä joukkoliikenteellä kulkemisen maksuttomaksi.

Tampereella tulisi panostaa nuorisotyöttömyyden ja nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn. Nuorten syrjäytyminen, ja sen mukana tulleet ongelmat, tulisi ratkaista. Asunnottomuus ja liian kalliit asunnot ovat monelle liiankin tuttua, niihin pitäisi saada pikainen ratkaisu. Halpoja vuokra-asuntoja enemmän, ja luottotietonsa menettäneille myös mahdollisuus saada kohtuuhintainen vuokra-asunto nopeasti.

Jiipee Vuoreksesta, yhden naisen mies

Olen 54-vuotias, kristitty mies ja naimisissa yhden naisen kanssa. Harrastuksiini kuuluu salilla käynti, luonnossa liikkuminen, lukeminen ja jalkapallo (pelkästään katsomon puolella). Olen työskennellyt viime vuodet jälkihuoltonuorten ohjaajana ja nautin siitä kovasti.

Maailmankuvani uskoontulon myötä on muuttunut. Näen ihmisen Jumalan luomana, jolla on fyysisiä, sosiaalisia ja hengellisiä tarpeita. Olen ollut lähetystyössä Aasiassa ja siellä ollessani näin paljon hätää ja kurjuutta, johon monesti inhimilliset keinot olivat riittämättömiä.

Ohjaaja ja vapaaehtoistyöntekijä

Olen työskennellyt jälkihuoltonuorten ohjaajana toistakymmentä vuotta. Olen nauttinut työskentelystä nuorten kanssa. Myös vapaaehtoistoiminta maahanmuuttajien parissa on tuonut sisältöä elämääni.

Olen ollut mukana järjestämässä Asunnottomien yö -tapahtumaa Helsingissä ja ollut mukana myös leipäkirkkotoiminnassa.

Jukka Pikkarainen:

Ikä: 54 vuotta

Ammatti: Ohjaaja

Kaupunginosa: Vuores

Ota yhteyttä:

Puh. 040 072 7663

jukkapekka13[AT]gmail.com

Facebook

Twitter

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *