Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

7.3.2017 klo 15:56

Noora Tapio: kaupunkikulttuuria arvostava aktivisti

Pääkirjasto Metso on yksi lempipaikoistani Tampereella. Saatan toisinaan unohtaa itseni kirjahyllyjen väliin pieneksi ikuisuudeksi.

 

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on elävä. Kulttuuria on tarjolla kaikille ja se näkyy myös kaduilla. Koulutusta pidetään arvossa eikä sitä tehdä yritysmaailman ehdoilla. Tarjolla on erilaisia tapoja asua ja asuminen on kohtuuhintaista. Jonot mielenterveys- ja päihdepalveluihin ovat historiaa.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä antaisin suuren painoarvon kuntalaisten tunnoille. Pyrkisin luomaan parempaa kuntademokratiaa. Valtuutettuna tukisin kuntalaisten pyrkimyksiä kunnallisten kansanäänestysten järjestämiseen ja noudattaisin kuntalaisten tahtoa.

Suhtaudun intohimoisesti uuden oppimiseen, eikä uuden tiedon omaksuminen ole ongelma. Tekemieni päätösten takana on aina tinkimätöntä faktaa.

Millainen Tampere?

Tampere on kehittyvä, monipuolinen ja kansainvälinen kaupunki. Meillä on keskustayksiöt ja omakotitalot Pispalassa, mukulakivet Hämeenkadulla ja järvet molemmin puolin kannasta. Tampereella kaikki on lähellä.

Kaikesta hyvästä huolimatta terveyserot kasvavat, julkisia palveluita yksityistetään ja asumisen hinta nousee. Tähän on vastattava vahvan vasemmistolaisella politiikalla.

Terveyskeskusmaksut on lakkautettava sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen tulee olla maksuttomat. Liikuntamahdollisuudet on tuotava jokaisen ulottuville. Kaupungin tulee ottaa käyttöön vuokrajarru.

Kotiseuturakas käsillä tekijä

Taiteet ovat lähellä sydäntäni. Piirrän, maalaan ja toisinaan valokuvaankin. Muidenkin tekemää taidetta arvostan. Se on vastarinnan väline. Neulominen taas on harrastus, jonka avulla voin rauhoittua tässä hektisessä maailmassa.

Muutin jo pienenä lapsena pois Tampereelta. Rakkaus kotikaupunkiani kohtaan toi minut takaisin viisi vuotta sitten. Olen asunut tänä aikana Tesomalla, Hervannassa ja nyt viimeisimpänä Järvensivulla, jonne toivon voivani jäädä pidemmäksikin ajaksi!

Lukiotaustainen vasemmistonuori

Vaalien ohessa pyrin opiskelemaan Tampereen yliopistoon yhteiskuntatutkimusta. Nyt vietän välivuotta. Lukion kävin Tampereen lyseon lukion Eurooppa-linjalla, joka kasvatti entisestään paloani yhteiskunnalliseen toimintaan.

Olen toiminut vuoden 2016 keväästä lähtien Tampereen Vasemmistonuorten ja Hämeen Vasemmistonuorten puheenjohtajana. Vasemmistoliitossa olen toiminut viime vuodesta.

Järjestäytyneen toiminnan lisäksi arkeeni sisältyy paljon muun muassa feminististä ja antifasistista aktivismia. Käyn mielenosoituksissa, puutun arjessa kohtaamaani sortoon ja levitän tietoisuutta siitä.

Noora Tapio:

Ikä: 20 vuotta

Ammatti: Ylioppilas, työtön

Kaupunginosa: Järvensivu

Muut luottamustehtävät: Tampereen Vasemmistonuorten puheenjohtaja, Hämeen Vasemmistonuorten puheenjohtaja, Tampereen Vasemmiston kunnallistoimikunnan jäsen

Ota yhteyttä:

Puh. 040 090 8088

nooratapio0[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Twitter

Instagram

Verkkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *