Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

3.3.2017 klo 14:37

Olli Niemi-Pynttäri: tulevaisuuden tamperelaisten puolesta

Metsässä sielu ja mieli lepäävät. Metsäbileissä siihen yhdistyy ihana yhteisö, loistavaa musiikkia ja taidetta sekä harrastusmahdollisuuksia.

VASEN KAISTA
Tampere on näyttäytynyt minulle aina lämpimänä ja ihmisläheisenä kaupunkina ja sellaisena haluaisin sen säilyttää. Yhteisöllisyys, avoimuus ja kauniit, luonnonläheiset ympäristöt ylläpitävät hyvää ilmapiiriä ja ihmisten mielenterveyttä.

Millainen päättäjä?

Otan päätöksissäni huomioon sekä lähitulevaisuuden että kauaskantoisemmat vaikutukset. Mielestäni politiikassa ei ole viime aikoina otettu tarpeeksi huomioon tulevaisuudessa siintäviä suuria muutoksia.

En ole menossa politiikkaan luomaan itselleni uraa, vaan ohjaamaan yhteiskuntaa järkevämpään suuntaan, joten minun on helppo pysyä lahjomattomana ja rehellisenä.

Millainen Tampere?

Rakastan Tampereessa sitä, että ihmiset eivät elä vain omissa kuplissaan muita vältellen, vaan tuntemattomiin kanssaeläjiin otetaan kontaktia joko ihan vain katseen ja hymyn kautta, tai jopa vaihtamalla muutama sanaa bussipysäkillä jostain käsillä olevasta asiasta.

Lisäksi joukkoliikenne toimii hyvin. Bussilla pääsee mielestäni helposti paikasta toiseen, eikä hintakaan ole päässyt vielä nousemaan yhtä korkealle kuin muualla.

Polkupyöräilyn mahdollisuudet tosin kaipaisivat parannusta. Pyöräteitä ei ole tarpeeksi, jotta pyöräily olisi oikeasti turvallista ja mukavaa.

Utelias yhteisöeläjä

Olen tutkijahenkinen ja erittäin utelias ihmisolento. Maailma on mielestäni niin älyttömän monimutkainen ja kiehtova härveli, että en saa millään tarpeekseni sen toimintaperiaatteiden selvittämisestä. Nykyään onneksi on internet, jonka avulla tavallinen pulliainenkin voi saada pääsyn lähes kaikkeen ihmiskunnan olemassaolonsa aikana keräämään tietoon.

Yhteisöllisyys ja kommuuniasuminen ovat muodostuneet viime vuosina tärkeiksi asioiksi elämässäni. Muiden ihmisten kanssa yhdessä eläminen on tehnyt minusta sosiaalisemman ja avoimemman kuin ennen.

Tutkiva taiteilija

Koulutukseltani olen automaatiotekniikan diplomi-insinööri ja olin töissä Tampereen teknisellä yliopistolla tutkijana kolmisen vuotta kunnes jäin viime keväänä työttömäksi. Olen erikoistunut energiatehokkaaseen hydrauliikkaan ja pneumatiikkaan.

Työttömäksi jäämisen jälkeen olen keskittynyt työnhaun ohella taiteen luomiseen ja musiikkitapahtumien järjestämiseen NeoElement -yhdistyksessä. Teen esimerkiksi vanerista laserleikkaamalla kolmiulotteisia taideteoksia sekä musiikin tahdissa muuttuvaa, tietokoneella tehtyä grafiikkaa.

Olli Niemi-Pynttäri:

Ikä: 30 vuotta

Ammatti: Tutkija, työtön

Kaupunginosa: Järvensivu

Muut luottamustehtävät: NeoElement Ry:n varapuheenjohtaja

Ota yhteyttä:

olli.niemipynttari[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Blogi

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *