Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

3.3.2017 klo 14:40

Ilkka Porttikivi: Tampere esimerkkinä muille kaupungeille

Tampereen keskustassa on paljon vanhaa rakennuskantaa, joka on yhdistetty hyvin urbaaniin kehittyvään kaupunkikuvaan.

VASEN KAISTA
Tampereen tulee olla kaupunki, josta muut ottavat esimerkkiä. Kaupunki, jossa päätökset tehdään sen asukkaiden lähtökohdista ja tarpeista. Kaupunki, joka satsaa oikea-aikaisiin ja laadukkaisiin palveluihin. Ennaltaehkäisevä työ tulee aina halvemmaksi kuin tulipalojen sammuttelu.

Millainen päättäjä?

Toimiessani varavaltuutettuna olen huomannut, että politiikkaa voi tehdä joko lukuja ja summia pyörittämällä tai miettimällä mikä on pitkällä tähtäimellä järkevintä politiikkaa. Politiikassa toimin arvojeni pohjalta ja miettien, mitä tehdyt päätökset vaikuttavat ihmisten arkeen. Huonosti kohdistetut leikkaukset palveluihin tulevat hyvin usein paljon kalliimmaksi kaupungille tulevaisuudessa.

Millainen Tampere?

Tampere on Suomen vetovoimaisin kaupunki. Tampere on kaupunki, jonne halutaan muuttaa ja jossa on hyvä asua. Tampereella on tehty hyviä ja tulevaisuuteen katsovia päätöksiä ja ratkaisuja.

Tampereen vasemmisto on saanut kuluvan valtuustokauden aikana hyvin läpi meille tärkeitä tavoitteita, kuten subjektiivisen päivähoito-oikeuden jatkuminen, ratikka, aktiivipassi ja sosiaalinen luototus.

Paljon on silti parannettavaa. Erityisesti parannettavaa löytyy mielenterveyspalveluiden saatavuudessa, terveyskeskusajoissa, liian vähäisessä kohtuuhintaisessa asumistuotannossa ja työllisyyden hoidossa.

Koti-isä Lentävänniemestä

Olen kolmen lapsen isä Lentävänniemestä. Viihdyn hyvin kotona lasten ja avopuolisoni kanssa. Olen perhekeskeinen ihminen.

Harrastan avantouintia, valokuvausta ja geokätköilyä. Viihdyn luonnossa ja etenkin kesäaikaan vietän paljon aikaa metsissä. Olen asunut Lentävänniemessä kolmisenkymmentä vuotta ja viihdyn siellä juuri luonnon ja rantojen vuoksi.

Ihmisenä olen rento ja avoin, jolle muiden ihmisten hyvinvointi on tärkeä asia. Olen politiikassa mukana, koska haluan tehdä Tampereesta kaikille sen asukkaille mahdollisimman hyvän kaupungin asua.

Sosiaalialan ammattilainen

Olen koulutukseltani sosionomi (amk) ja olen työskennellyt pitkään sosiaalialalla. Työskentelen rikosseuraamuslaitoksella rikoksista tuomittujen ihmisten parissa. Olen erikoistunut työskentelemään seksuaali- ja väkivaltarikoksista tuomion saaneiden parissa. Minulla on työkokemusta myös lastensuojelusta sekä päihde- ja nuorisotyöstä.

Varavaltuutettuna ja lasten ja nuorten palveluiden lautakunnan jäsenenä olen hyvin perillä siitä, mitä valtuutetun arkeen ja päätöksentekoon kuuluu. Työ vaatii aikaa ja monipuolista perehtymistä, mutta on samalla äärimmäisen palkitsevaa, koska asioihin voi oikeasti vaikuttaa.

Ilkka Porttikivi:

Ikä: 37 vuotta

Ammatti: Rikosseuraamustyöntekijä, Sosionomi (amk)

Kaupunginosa: Lentävänniemi

Kunnalliset luottamustehtävät: Varavaltuutettu, lasten ja nuorten palveluiden lautakunnan jäsen

Muut luottamustehtävät: Länsi-Tampereen vasemmiston johtokunnan sihteeri

Ota yhteyttä:

ilkka.porttikivi[AT]gmail.com

Facebook

Twitter

Instagram

Blogi

Verkkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *