Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

2.3.2017 klo 16:30

Pirjo Savonrautia: köyhyys on poistettava

Vasemmiston teltalla kuuntelen ihmisten huolia ja murheita. Autan minkä pystyn ja jos en pysty, autan löytämään muita auttajia.

 

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on turvallinen paikka asua. Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus vallitsevat, eikä kenelläkään ole nälkä. Julkiset palvelut toimivat ja perheitten hyvinvointi on päättäjien sydämenasia. Asuminen on edullista kaikille ja kaikilla on asunto.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä pitäisin huolta, että kaupungin omaa vuokra-asuntotuotantoa lisätään rakentamalla edullisia vuokra-asuntoja ja toimeentulotukeen liittyvää harkinnanvaraista ja ennaltaehkäisevää toimeentulotukea lisätään. Perheisiin kiinnittäisin erityistä huomiota lisäämällä julkisia perhepalveluita ja kehittämällä esimerkiksi neuvolatoimintaa.

Millainen Tampere?

Tampereella on hyvää kohtuullisesti toimiva julkinen liikenne, neuvolaverkosto ja aikuisneuvolajärjestelmä.

Julkinen terveydenhuolto puolestaan on hyvinkin eri tasoista eri kaupunginosissa. Lääkäri- ja hammaslääkäriaikoja on vaikea saada.

Kaupunki käyttää hyvin vähän harkinnanvaraista tai ennaltaehkäisevää toimeentulotukea, vaikka laki sen sallii.

Maisterimummo Kaukajärveltä

Olen 62-vuotias terveystieteiden maisteri ja myös sairaanhoitaja (AMK). Minulla on kaksi lapsenlasta, joiden kautta tuntuma lapsiperheiden elämään säilyy. Olenkin kiinnostunut perheiden hyvinvoinnista ja julkisten palveluiden saannista.

Minua huolettaa ikääntyvien naisten toimeentulo. Eläkkeet ovat pieniä, vuokrat korkeita ja sairastuminen sysää henkilön taloudelliseen ahdinkoon. Naisten palkat ovat edelleenkin pieniä, eivät monetkaan ole pystyneet säästämään vanhuutta varten.

Hoitotyöläinen

Toimin itä-Tampereen vasemmiston puheenjohtajana viime vuoden loppuun asti, lähes kymmenen vuotta.

Työelämässä olen toiminut sairaanhoitajana ja myös osastonhoitajana. Työsuhteeni ovat olleet lähes aina niin sanottuja pätkätöitä.

Pirjo Savonrautia:

Ikä: 62 vuotta

Ammatti: TtM, sairaanhoitaja AMK

Kaupunginosa: Kaukajärvi

Ota yhteyttä:

savonrautias[AT]gmail.com

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *