Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

2.3.2017 klo 16:27

Tommi Silvennoinen: poliittinen eläin

Tampereen Telakka on ollut minulle merkittävä paikka vuodesta 2003 alkaen yhtenä taiteen ja politiikan liitoskohtana.

VASEN KAISTA
Ei kenenkään Tampere. Tampereen kaupungin ja tamperelaisten osaksi lankeaa sama kysymys, kuin kaikkien muidenkin: mikä kuuluu kenelle ja millä ehdoilla. Tampere voi olla edelläkävijä omistamisen kysymysten kritiikissä ja ratkaisuissa. Tampere kuuluu kaikille eikä kenellekään erityisesti.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä olisin hankala. Tämä tarkoittaa kaikkinensa päätöksenteon luonteen ja käytäntöjen kritiikkiä; miksi meillä ylipäätään on päättäjiä? Käytännössä pyrkisin vastustamaan kaupunkitodellisuuden yksityistämistä kategorisesti, ja yrittäisin avata tulevaisuutta todelliselle paikallisdemokratialle: esimerkiksi suoraa demokratiaa ohi valtuuston tulisi kehittää radikaalisti. Näin voitaisiin synnyttää uudenlaista kokemuksellisuutta, joka on taantumusta vastustavaa, uhkakuvia purkavaa ja vähemmän jumittunutta.

Millainen Tampere?

Tampere on kahden järven syleilyssä sijaitseva kaupungiksi kutsuttu alue, missä ihmisten keskinäiset ja ihmisten ja muun ympäristön väliset kohtaamiset voidaan kohottaa uudelle tasolle. Tampereella luonnon tosiasiallinen läheisyys ja suhteellisen toimiva joukkoliikenne jo sellaisenaan mahdollistavat kevyempää, iloisempaa ja pääoman ikeestä vapaampaa elämää.

Tampereen tulee huomioida asujaimistonsa laajemmin ja syvemmin. Mitä vähemmän elämälle asetetaan keinotekoisia (lue: markkinaehtoisia) esteitä, sitä vähemmän pelko ja ahdistus häiritsevät kanssaolemista. Yksiselitteisesti: Tampereella hyvää ovat elävät tamperelaiset, huonoa kuolleet markkinavoimat.

Kissakala

Asun Kissanmaalla puutaloidyllissä avopuolisoni kanssa. Perheyhteisööni kuuluu myös avopuolisoni kaksi lasta. Harrastan verkkokalastusta Pyhäjärvellä ja kuntonyrkkeilyä Tampereen Työväen Nyrkkeilijöissä. Kalastus on avannut uusia näkökulmia Tampereella elämiseen – täällä voi tehdä isoja siirtymiä vähällä vaivalla.

Olen opiskellut Helsingin ja Tampereen yliopistoissa ja työni taiteilijana pitää minut kiinnostuneena lähes kaikesta.

Työn esitys

Olen ollut ammattitaiteilija vuodesta 2000. Aloitin teatteritaipaleeni Helsingissä, ja vuodesta 2003 alkaen löytyi pitkäaikaiseksi yhteistyötahoksi Teatteri Telakka Tampereella. Muutin pysyvästi paikkakunnalle vuonna 2009, ja sitä myötä taiteellinen työni täällä on edennyt.

Poliittiselta orientaatioltani olen ollut jonkun sortin vasemmistolainen koko aikuisikäni. Luottamustoimia on ollut eri taideyhteisöissä ja kouluaikoina oppilaskunnassa ja koulun johtokunnassa oppilasjäsenenä.

Tommi Silvennoinen:

Ikä: 42 vuotta

Ammatti: Teatteriohjaaja, esitystaiteilija

Kaupunginosa: Kissanmaa

Luottamustehtävät: Esittävien taiteiden harjoitus- ja tutkimusryhmän puheenjohtaja

Ota yhteyttä:

tommisilvennoinen[AT]hotmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Blogi

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *