Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

8.3.2017 klo 17:27

Sirkkaliisa Virtanen: kokemuksella ja kuntalaisia kuunnellen

Viihdyn keskustassa, koska siellä ovat ihmiset, kahvilat, raatihuone, Notbeckien lahjoittama suihkulähde, lehtikuuset, Frenckell, Finlayson, Tammerkoski, järvet ja luonto.

 

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on rohkea, avoin ja vastuullinen kaupunki, jossa huolehditaan kaupunkilaisten hyvinvoinnista ja toimeentulosta.

Toiminta on sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää. Kaikille pitää olla työtä ja turvaa, koulutusta ja hoivaa sekä monipuolista kulttuuria ja hyvä joukkoliikenne.

Millainen päättäjä?

Olen kokenut, ahkera ja vastuullinen päättäjä. Lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvoinnista huolehtiminen on minulle tärkeää. Otan tehtäväni vakavasti ja perehdyn niihin huolella.

Tarkastelen päätettäviä asioita ja niiden vaikutuksia monelta kantilta ja kuuntelen kuntalaisia, mutta lopulta on luotettava siihen mikä tuntuu itsestä oikealta ja kannettava päätöksistään vastuu nyt ja tulevaisuudessa.

Millainen Tampere?

Tampereella on kaunis ympäristö, kohtalaiset peruspalvelut, hyvät koulutusmahdollisuudet, toimiva joukkoliikenne ja monipuoliset kulttuuripalvelut. Tampere on hyvä monessa asiassa.

Toisaalta surkea työllisyystilanne on kiristänyt kaupungin taloutta ja lisännyt erityisesti lapsiperheiden köyhyyttä. Työttömyyden ja köyhyyden hoito on ollut riittämätöntä. Siihen on saatava muutos.

Hyvä asia on, että sosiaalinen luototus ja aktiivipassi saatiin lopultakin. Myös kokoaikaisen varhaiskasvatusoikeuden säilyttäminen on ollut tärkeä voitto. Ratikka tuo työtä ja parantaa joukkoliikennettä ekologisesti.

Taiteesta voimaa muuhun

Asun Tampereen keskustassa. Kaikki on lähellä, jopa ainoan tyttäreni perhe melkein huutoetäisyydellä. Luottamustehtäviin menee paljon aikaa, mutta on sitä onneksi jäänyt lapsenlapsille, maalaamiseen, piirtämiseen ja muutamaan näyttelyynkin vuodessa. Myös rakas harrastus, Taidekaraoke, saa iltansa kerran kuukaudessa. Kirjat, elokuvat, virkkaaminen – niiden avulla jaksaa kaikkea muutakin.

Viime vuosien kokemus muualla asuneen äitini etäomaishoitajana oli vaativaa aikaa, mutta samalla se opetti paljon vanhusten kotona-asumisen hyvistä ja huonoista puolista. Paljon on tehty, paljon on tehtävää.

Vaikuttamista läpi elämän

Jätin työni Pirkkalan perusturvatoimessa 2,5 vuotta sitten. Pitkään työuraani pääosin sosiaali- ja terveydenhuollossa mahtui monenlaista. Olen toiminut muun muassa sairaanhoitajana Tays:issa ja kotisairaanhoidossa, kätilönä, ylihoitajana, erityisavustajana Sosiaali- ja terveysministeriössä ja Sisäasiainministeriössä, lasten, nuorten ja lapsiperheiden apulaispormestarina Tampereella.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on ollut minulle tärkeää läpi elämän. Valtuustossa olen ollut kahdeksan kautta ja lähes saman ajan hallituksessa. Myös monista järjestöistä on kertynyt arvokasta kokemusta

Sirkkaliisa Virtanen:

Ikä: 68 vuotta

Ammatti: Kunnallisneuvos, apulaispormestari emerita, sairaanhoitaja-kätilö, palvelujohtaja, kuvataiteilija, eläkeläinen

Kaupunginosa: Kyttälä

Kunnalliset luottamustehtävät: Valtuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, liiketoimintajaoston jäsen; Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän hallituksen varajäsen

Muut luottamustehtävät: Pirkanmaan Osuuskaupan edustajiston jäsen, Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry:n puheenjohtaja, Tampereen Ooppera ry:n varapuheenjohtaja

Ota yhteyttä:

Puh. 050 553 5988

sirkkaliisa.virtanen[AT]tampere.fi

Facebook-poliitikkosivu

Verkkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *