Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

8.3.2017 klo 17:26

Sudath Perera: tasa-arvoa kaikissa elämänvaiheissa

Tammerkosken ranta on Tampereen sydän. Tämä kansallismaisema on lempipaikkojani ja muisto siitä, että Tampere on aina ollut työväen kaupunki.

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni tulisi olla kaupunki, jossa ihmisten on hyvä olla. Sosiaali- ja terveyspalveluiden pitäisi toimia ongelmitta ja ketään syrjimättä. Tämä kaupunki on kaunis, vehreä ja täynnä kulttuuritarjontaa. Se tarjoaa monipuolisia palveluja asukkailleen ja yhdessä meillä on mahdollisuus kehittää Tampereesta paras paikka asua ja olla satavuotiaassa Suomessa.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä arvioisin tilanteita mahdollisimman laaja-alaisesti, taloudellista näkökulmaa unohtamatta. Kilpailutustilanteissa hinta ei saa mennä laadun edelle. Aikatauluista ja budjeteista tulee pitää kiinni. Suurien infra- ja rakennushankkeiden edelle tulee asettaa kaupunkilaisten peruspalvelut ja niiden toimivuus.

Millainen Tampere?

Tampereella on hyvät koulutusmahdollisuudet ja laadukasta opetusta. Valitettavasti tämä ei näy meidän työllisyystilastossa, sillä Tampereen työttömyysaste on maamme korkeimpia. Pieniä ja keskisuuria yrityksiä tulee tukea ja työllistämiseen kannustaa. Joukkoliikenneväyliä tulee kehittää ja kunnostaa, jotta saisimme vielä lisää sujuvuutta joukkoliikenteen toimivuuteen.

Tampereella on hyvät liikuntamahdollisuudet ja laaja kulttuuritarjonta. Kaupunkisuunnittelussa tulee kiinnittää entistä paremmin huomiota esteettömyyteen ja investoida kehitysvammaisten asumispalveluihin. Vanhusten hoidon ja huolenpidon pitäisi huomattavasti parantua.

Tanssiva hyväntekijä

Olen naimisissa ja yhden lapsen isä. Kotoisin olen Sri Lankasta. Tampere on minulle tärkeä ja rakas kaupunki, olenhan asunut täällä puolet elämästäni, yli 25 vuotta. Olen aikaisemmin työskennellyt kehitysvammaisten hoitajana, lähihoitajana Koukkuniemen vanhainkodissa ja nykyisin olen linja-autonkuljettajana Tampereen kaupunkiliikenteellä (TKL), yhteensä 23 vuotta työelämässä Tampereella.

Harrastuksiini kuuluu tanssiminen, kuntosali ja tärkeimpänä hyväntekeväisyys. Tuen Sri Lankan kehitysvammaisia, koululaisia, kodittomia ja eläimiä yhdessä perheeni ja ystävieni kanssa. Olen myös perso hyvälle ruualle

Tasa-arvon puolesta

Työni on asiakaspalvelua, jossa kohtaan Tamperelaisia vauvasta vaariin. Palvelu muuttuvissa keliolosuhteissa ja kiireisissä aikatauluissa vaatii tilannetajua ja valppautta. Kuitenkin viihdyn työssäni ja pyrin tarjoamaan mahdollisimman turvallista kyytiä matkustajilleni. Iloni on olla apuna.

Suuresti olen nauttinut saadessani olla viimeiset neljä vuotta Vammaisneuvoston jäsenenä. Yhdessä olemme tuoneet esille vammaisten tarpeita ja huomioonottamista kaupungin palveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Suurista ongelmista kärsivät muun muassa aikuiset kehitysvammaiset, jotka asuvat edelleen iäkkäiden vanhempiensa kanssa vailla mahdollisuutta itsenäiseen tai tuettuun asumiseen.

Kaupungin säästöistä johtuen tämä ongelma on jatkunut vuosia ja lykkääntyy aina vain eteenpäin ilman ratkaisua ja investointeja. Peräänkuulutan tasavertaisuutta kaikille kaikissa elämänvaiheissa.

Sudath Perera:

Ikä: 51 vuotta

Ammatti: Linja-autonkuljettaja, lähihoitaja, kehitysvammaisten hoitaja

Kaupunginosa: Korkinmäki

Kunnalliset luottamustehtävät: Vammaisneuvoston jäsen, Maahanmuuttajaneuvoston varajäsen

Ota yhteyttä:

sudath.w.perera[AT]gmail.com

Facebook

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *