Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

3.3.2017 klo 18:43

Turkka Tiainen: Tampereesta reilun kulttuurin kaupunki

Telakka on monipuolinen kulttuurikeidas keskellä Tamperetta. Paikan intiimi ja välitön tunnelma on ainutlaatuinen.

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni on monipuolinen reilun kulttuurin keskus, jossa kaupunki kannustaa omaehtoisen kulttuurin tekemiseen. Jokaisella kaupunkilaisella tulee olla yhtäläiset mahdollisuudet osallistua kulttuurielämään niin kokemisen kuin tekemisenkin kautta.

Millainen päättäjä?

Olen sitoutunut ja vastuuntuntoinen sekä innostunut ja itsevarma. Minua motivoi mahdollisuus varmistaa, että kaupungissa tehtävät päätökset edistävät tasa-arvoa elämän eri osa-alueilla.

Päättäjän tärkeimpinä ominaisuuksina pidän halua paneutua asioihin sekä kykyä kuunnella ja ymmärtää kaupunkilaisten huolet ja toiveet sekä varmistaa että ne tuodaan esiin oikeissa yhteyksissä.

Millainen Tampere?

Tampereella on perinteisesti ollut monipuolinen kulttuuritarjonta. Tampereesta voitaisiin lanseerata reilun kulttuurin kaupunki, jossa kaupunkilaisille taattaisiin taustaan katsomatta yhtäläiset mahdollisuudet osallistua kulttuuripalveluihin, ja taiteen tekijöille maksettaisiin reilu korvaus.

Viime vuosina tekijöiden asema on huonontunut niin toimeentulon kuin taiteen tekemisen mahdollisuuksien osalta. Tampereen tulisi varmistaa omaehtoisen uuden taiteen synty myös tulevaisuudessa esimerkiksi tarjoamalla tekijöille tiloja edullisesti sekä joustavammilla ja kevyemmillä ehdoilla.

Kulttuurin tukija

Olen kiinnostunut osallistavasta kulttuurin tallentamisesta, josta tuore esimerkki Tampereelta on Vapriikkiin vuoden alussa avattu Suomen Pelimuseo. Pelimuseo rahoitettiin osin joukkorahoituksella ja tällaiset uudet rahoituksen muodot ovat tervetulleita. Ne eivät kuitenkaan saa poistaa kaupungin vastuuta kulttuuritarjonnasta.

Vapaa-aika menee tällä hetkellä pääosin perheen parissa mutta harrastan myös museoajoneuvoja sekä musiikkia. Pirkanmaalla autoharrastajia on paljon ja asiasta kiinnostuneita kehotan suuntaamaan kesäiltoina keskiviikkoisin Mustalahden satamaan tutustumaan kalustoon.

Vihreämpi vaihtoehto

Työskentelen suunnittelupäällikkönä Valmet Technologies Oy:ssä Härmälässä ympäristöteknologian parissa. Minulle on työssäni tärkeää, että voin omalta osaltani vaikuttaa ympäristömme tulevaisuuteen kehittämällä vähäpäästöisiä ja energiatehokkaita vaihtoehtoja.

Nykyisen Valmetin historia on vahvasti sidoksissa Tampereelle ja viime vuonna Tampereen Sähkölaitokselle toimittamamme ”pesuriperhe” voitti yleisöäänestyksen Vuoden ilmastoteko -kilpailussa.

Turkka Tiainen

Ikä: 36 vuotta

Ammatti: DI, suunnittelupäällikkö

Kaupunginosa: Vehmainen

Ota yhteyttä:

turkka.tiainen.ehdolla[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *